NEZGODNA OPCIJA

Zavirivanje u tuđe Facebook profile upravo se zakompliciralo

facebook laptop ilustracija

facebook laptop ilustracija

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Slučajni pokret prsta na Facebooku može vas koštati dostojanstva, a neki ga uspoređuju sa starom metodom 'bockanja'...

Vraćate se doma s ludog provoda. Upoznali ste nekoga tamo, našli ste tu osobu na Facebooku. Znamo svi što slijedi... Višesatno prekopavanje njihovih profila.

Stalkanje je normalno?

Kad su rođeni, u koju školu su išli, gdje žive, gdje su radili, kad su s kime bili, jesu u vezi, jesu oženjeni. Ali dok scrollate preko svog mobitela, slučajno pritisnete malu ikonicu koja maše. Upravo ste poslali poruku toj osobi .

Da, ova opcija nije tu samo za vaše prijatelje. Mali 'say hello' emotikon koji se pojavljuje u razgovoru sad je i na profilima. Korisnici su se već žalili Facebooku zbog ove nove opcije, jer tvrde kako je prelagano stisnuti taj gumb. Na kraju krajeva, ne želite slučajno započeti razgovor s nepoznatom osobom ili da netko slučajno vama pošalje isti emotikon.

Poke!

Facebook zasada nije reagirao, no mnogi ljudi uspoređuju ovaj novi feature sa prastarim 'bockanjem'. Za sve vas koji ste malo duže na Facebooku, bockanje (eng, poke) neko vrijeme je bio popularan način započinjanja komunikacije.

Sramežljivi ste i bojite se poslati poruku? Poke! Ne znate kako biste započeli razgovor? Poke! Želite iritirati prijatelje kojima će iskakati notifikacije dok ne reagiraju na vas? Poke je bio rješenje za sve!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!