bitan dio vašeg uspjeha

Zašto je važno mijenjati poslovna računala svakih 3-5 godina?

06.10.2022 u 15:58

Bionic
Reading

Prijenosno računalo je bitan dio poslovnog života i praktički neodvojivo od načina na koji moderni poslovni svijet funkcionira. Životni ciklus računala, softvera i hardvera koji pokreću vaše poslovanje također je bitan dio vašeg uspjeha

30 do 50% softvera i hardvera koje koristi prosječno malo i srednje poduzeće je zastarjelo, što znači da računala i njihov osnovni softver i hardver više ne dobivaju odgovarajuću podršku od svojih proizvođača. U prijevodu, vaše računalo i osnovni softver na njemu je bez ažuriranja, bez popravka u jamstvu, bez zakrpa, čime vaša tvrtka postaje izloženija sigurnosnim rizicima.

Većina tvrtki odgađaju kupnju novog hardvera ili softvera, i to iz jednog glavnog razloga - vjeruju da im to štedi novac. Zamjena računala nije uvijek jeftin zadatak, posebno za veće tvrtke s mnogo zaposlenika, no trošak koji će tvrtka platiti ako ne nadograđuje svoja računala svakih 3 do 5 godina daleko je veći od ušteda koje ostvaruje držeći se zastarjelih, nepodržanih računalnih sustava.

Kao što smo ranije spomenuli, mnoga mala i srednja poduzeća ne nadograđuju svoja računala svakih 3 do 5 godina, kako preporučuju stručnjaci za sigurnost i produktivnost, što može imati za posljedice sljedeće:

  • Povećani sigurnosni rizici - Tehnologija se danas mijenja velikom brzinom. Računala stara samo nekoliko godina često su sklonija sigurnosnim propustima, što otvara vaše poslovanje hakerima i zlonamjernom djelovanju.
  • Smanjene performanse računala - Microsoft, Apple i drugi redovito ažuriraju svoje aplikacije novim softverom. Međutim, kao i kod pametnih mobitela, svako ažuriranje usporava rad.
  • Mnogo više kvarova i zastoja - Što su vaši računalni sustavi stariji, to više možete računati da će zakazati kada vam budu najpotrebniji. Zastoj u poslovanju rada vašeg osoblja može brzo dovesti do rasipanja resursa tvrtke.
  • Pad produktivnosti Ne postoji ništa što toliko utječe na produktivnost poput sporih računala, ostavljajući osoblje da bulji u prazne ekrane dok posao stoji.
  • Sigurnosni softver i antivirusna zaštita nestaju – Kod zastarjelih računala ažuriranje njihovog sigurnosnog softvera bit će gotovo nemoguće. Također, najnoviji antivirusni softver neće biti podržan, ostavljajući podatke vaše tvrtke u značajnoj opasnosti.
  • Cijena IT podrške vrtoglavo raste - Što su starija računala koja vi i vaši zaposlenici koristite, to je veći trošak dijagnosticiranja njihovih kvarova i neočekivanih kvarova. S vremenom vaša će računala doživljavati sve više grešaka i kvarova, povećavajući troškove usluga IT podrške svaki put kada se ti problemi pojave. (izvor: https://ascendantusa.com/2021/08/20/lifecycle-of-company-computers/)

Kako bi izbjegli probleme koje nose zastarjela računala, u Hrvatskom Telekomu smislili su rješenje koje će malim i srednjim tvrtkama olakšati poslovanje, bez velikih izdataka.

Usluga Moj digitalni ured sastoji se od poslovnih računala marke DELL, koji dolaze s već instaliranom SIM karticom s 20 GB Internet prometa svaki mjesec, IT podrška 24/7 za daljinski pristup računalu, kad god je potrebno, za otklanjanje poteškoća te uključenim svim popravcima pune 3 godine! Sve to uključeno je u fiksne mjesečne naknade već od 209,00 HRK, bez skrivenih ili nepredviđenih troškova, a ugovornu obvezu birate kako god vam odgovara.

Izaberite model laptopa koji odgovara vašem poslovanju i ne brinite se da će vaš posao ikad trpjeti, a kad vam istekne ugovorna obveza, provjerite aktualnu ponudu i jednostavno nastavite dalje koristiti uslugu s potpuno novim prijenosnim računalom! Ne brinite za prebacivanje podataka, na vama je da redovno radite back up, a mi se možemo pobrinuti da se svi podaci prebace na novo računalo istog trena, bez prekida u radu vašeg poslovanja.

Saznajte više o usluzi Moj digitalni ured, i ne brinite više o izdacima vaše tvrtke!