POVUCI PO ZASLONU

Zaradite koristeći svoj pametni telefon

22.07.2013 u 08:37

Bionic
Reading

'Zaslon je najvredniji prostor u oglašavanju. A vi ga posjedujete', princip je koji zastupaju u Locketu

Kada bi vam netko rekao da će vam platiti svaki put kad koristite svoj pametni telefon, biste li prihvatili njegovu ponudu?

Aplikacija Locket za Android nudi upravo to. Točnije, obećava plaćanje svaki put kad povučete prst po ekranu kako biste otključali telefon.

Kako piše TechCrunch, Locket je aplikacija koju su osmislili Yunha Kim, Paul Jang i Christopher Crawford, a dobila je pola milijuna dolara početnog kapitala od Great Oaks VC fonda.

Došli su na ideju kako unovčiti zaključani ekran pametnog telefona. Locket se instalira na pametni telefon i kad korisnik sljedeći put poželi otključati ekran nudi mu se mogućnost da odgleda oglas.

Ako ga ne želi gledati, jednostavno povuku prst u jednom smjeru, no ako ga žele pogledati povlače prst u drugom smjeru, a to ih može odvesti na web-stranicu nekog proizvoda, Facebook stranicu ili ih nagraditi kuponom.

Bez obzira klikne li korisnik na oglas ili ne, dobiti će cent (šest lipa) po oglasu, a maksimalno tri centa (18 lipa) u satu.

'Zaslon je najvredniji prostor u oglašavanju. A vi ga posjedujete', objašnjavaju svoj princip u Locketu.

Oglasi će biti personalizirani na temelju kratkog upitnika ili profila na Facebooku, aplikacija koje koristi ili geolokacije.

Zanimljivo je kako su u Locketu prilično izbirljivi što se tiče oglašivača koji će se pojavljivati na zaslonima telefona. Tako su već odbili oglašivače alkoholnih pića i donjeg rublja, na razočaranje jednog dijela potencijalnih korisnika.

Kad korisnik prikupi neku značajniju količinu novca, može je iskoristiti za kupnju na internetu, donirati u dobrotvorne svrhe ili jednostavno zatražiti isplatu.

No prije no što pohrlite na Google Play i instalirate Locket, jedno upozorenje. Još je u beta fazi i dostupan je samo za američko tržište.

Ali, ako se tamo dokaže, mogao bi se proširiti i na ostatak svijeta.