RED HYDROGEN ONE

Što znamo o smartfonu koji može prikazivati holograme?

23.05.2018 u 08:36

Bionic
Reading

Red Hydrogen One najavljen je još sredinom prošle godine, ali dosad je bio obavijen velom tajne. Sad se ipak zna nešto više o tom neobičnom pametnom telefonu

Prva izvješća kažu kako je Red Hydrogen One poveći uređaj prepoznatljivog izgleda. Ističe se hologramski zaslon dijagonale 5,7 inča (14,4 centimetara) i razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela koji podržava trodimenzionalni prikaz bez potrebe za korištenjem odgovarajućih naočala.

TEHNO PREPORUKA

Ovo su apsolutno najbolji smartfoni za užitak u mobilnom gejmingu

Pogledaj galeriju

Hologramski 3D prikaz postignut je korištenjem nanotehnologije između LCD zaslona i pozadinskog osvjetljenja. Nije moguće bilo što prikazati na taj način: sadržaj mora također podržavati prikaz. Stoga su u RED-u pokrenuli vlastitu platformu s koje će biti moguće preuzimati filmove i TV emisije, a i razvili su vlastitu tehnologiju za konvertiranje 2D sadržaja u 3D.

Nesvakidašnji zaslon bit će moguće koristiti i kao običan zaslon kakav imaju svi drugi pametni telefoni danas.

Audio je, navodno, zahvaljujući 3D obradi zvuka vrlo blizu iskustvu slušanja sa slušalicama, slično kao na uređajima koji podržavaju Dolby Atmos.

Nema još puno podataka o kamerama, koje bi trebale biti jedan od glavnih aduta, osim što se zna kako bi trebao imati dvostruke kamere straga i sprijeda.

Red Hydrogen One bi trebao biti modularan, ali zasad nije poznato što to točno podrazumijeva. Nagađa se kako bi jedan od modula mogao omogućiti korištenje objektiva koje proizvode Fuji, Canon, Nikon, Leica i drugi.

Pogonit će ga Qualcommov procesor Snapdragon 835 i operativni sustav Android. Trebao bi imati bateriju kapaciteta 4.500 mAh. Kad se pojavi na tržištu Red Hydrogen One bi trebao koštati između 1.200 i 1.500 američkih dolara.