NEOBIČNI SMARTFONI

Zar će ovako izgledati novi minijaturni Android iz Palma?

23.08.2018 u 09:45

Bionic
Reading

Ako je vjerovati najnovijim neslužbenim fotografijama, TCL-ov prvi uređaj koji će izaći brendiran pod poznatim imenom 'Palm' podsjećat će na Veer - 4-inčni uređaj iz Hewlett Packarda

Ako je vjerovati slikama izašlima na Android Policeu, TCL se sprema izdati minijaturni Palm smartfon pokretan Androidom. Njegovo će ime navodno biti 'Pepito', a na tržište bi trebao stići putem pružatelja usluga Verizon. Riječ je o zbilja malenom uređaju ekrana dijagonale 3.3 inča. Pepita bi trebao pokretati Snapdragon 435, a zapremnina bi mu trebala biti 32GB. Što se baterije tiče, Android Police tvrdi da se radi o onoj kapaciteta 800 mAh.

Zanimljiva glasina, doduše, nalaže da uređaj neće imati instaliran Android Go (operativni sustav prilagođen slabijim uređajima), već Oreo 8.1. Podsjetimo, TCL je još prije tri godine kupce pitao žele li da iz ropotarnice povijesti ponovno izvuče Palm, a najnovije slike pokazuju da je trogodišnje planiranje urodilo uređajem vrlo sličnom HP Veeru.

Dimenzije uređaja predlažu da je namjenjen ljudima koji zbilja ne žele velike smartfone, a obožavaju Android. Problem bi, ukoliko Palm zbilja izda ovaj smartfon, mogao biti isti kao i onaj koji je zadesio njihove prijašnje uređaje, a to je ekskluzivno pokriće samo jednog mobilnog operatera.