dostupan u hrvatskoj

Samsung Galaxy Note9 rasturio je na predstavljanju, evo zašto će oduševiti i vas

10.08.2018 u 12:48

Bionic
Reading

Samsung je službeno predstavio svoj najnoviji mobilni uređaj Galaxy Note9, a mi vam donosimo šest značajki kojima nas je uspio impresionirati te saznajemo gdje ga možete nabaviti s 900 kuna popusta

Samsung je u New Yorku službeno predstavio najnoviji adut serije uređaja Galaxy Note. Galaxy Note9 najveći je Galaxy Note dosad, a prilagođen je korisnicima poput kreativaca, profesionalaca i gejmera - onima koji će veliki ekran najviše cijeniti. Donosimo vam šest glavnih razloga zbog kojih bismo izabrali Galaxy Note9.

Samsung Galaxy Note 9 - slike uređaja Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Samsung

1. Divovski ekran

Kada je Samsung najavio da će Galaxy Note imati najveći ekran ikad viđen na Noteu, nisu se šalili. Riječ je o impresivnom zaslonu dijagonale 6.4 inča opremljenom Quad HD+ Super AMOLED tehnologijom i razlučivošću 4K, odnosno 2960 puta 1440 piksela (516 piksela po inču). Ovakav prikaz idealan je za gledanje prijenosa i streamova, gejming i skiciranje, čemu svjedoči i niz drugih značajki uvedenih kako bi poboljšale multimedijsko iskustvo uz Note.

2. Forma stvorena za multimediju i gejming

Pored najvećeg ekrana ikad viđenog na uređaju Note, novi smartfon iz Samsunga donosi i poboljšane multimedijske značajke. Uređaj ima ugrađene zvučnike AKD s podrškom za Dolby Atmos koji, naglašava proizvođač, imaju daleko veću snagu od svojih prethodnika. Pored boljeg zvuka i slike, najzahtjevnijih korisnici traže stabilan i učinkovit uređaj koji ne usporava pod pritiskom zahtjevnih aplikacija. Zahvaljujući novom učinkovitom sustavu za hlađenje i 10 nm procesoru, Galaxy Note9 je u cijelosti game-ready.

Ovo potvrđuje i Epic Games, tvorci popularne igre Fortnite koji su svim Galaxy uređajima pružili ekskluzivni pristup beta verziji igre uz malo iznenađenje unutar igre - specijalni Galaxy skin.

Dostupnost i pretprodaja

Pretprodaja Samsung Galaxy Notea9 počela je samo u webshopu Hrvatskog Telekoma na isti dan kada i globalno lansiranje uređaja, 9. kolovoza. 

Samsung Galaxy Note9 u pretprodaji dolazi s popustom od 900 kuna, a isporuka službeno kreće od 22. 8. Prvi korisnici će na kućnu adresu uređaj dobiti 24. kolovoza kada završava pretprodaja i počinje redovna prodaja.

Uređaj je trenutno dostupan samo online u sklopu webshopa Hrvatskog Telekoma.

3. Galaxy S Pen

Galaxy S Pen, vjerni suputnik svakog Notea u najnovijoj je generaciji dobio podršku za Bluetooth te korisnicima ponudio puo više mogućnosti od crtanja po ekranu. Samsungova digitalna olovka sada se može koristiti kao pomoćnik za selfije ili daljinski upravljač za sam uređaj. Najbolja stvar oko S Pena je što njegov cjeloviti potencijal još nije ni otkriven.

Samsung, naime, navodi da će Developeri S Penove nove napredne funkcije krajem godine moći integrirati u svoje aplikacije, oslobodivši puni potencijal ovog vrlo korisniog alata. Ovo potvrđuju i veliki partneri poput Adobea koji su Samsungovu digitalnu olovku podržali unutar svojih mobilnih aplikacija.

4. Izdržljiva baterija

Kako bi svoj uređaj učinio učinkovitijim i izdržljivijim, Samsung je u Galaxy Note9 ugradio najjaču bateriju ikad viđenu u Galaxy telefonu - 4000 mAh. Zahvaljujući povećanoj energetskoj rezervi, Galaxy Note jamči cjelodnevno iskustvo razgovora, gejminga, gledanja filmova i čavrljanja bez posezanja za punjačem. Ovo je vrlo dobrodošla značajka, s obzirom da većina flagshipa tijekom intenzivnog cjelodnevnog korištenja relativno brzo prazne bateriju.

5. Napredne značajke kamere

Galaxy Note9 stiže sa dvostrukom kamerom rezolucije 12 MP opremljenom dvostrukim stabilizatorom slike. Kamera koristi značajke umjetne inteligencije kako bi prepoznala dijelove fotografije i automatski podešava boje i kontrast za najbolje rezultate. Ljubitelji selfija i oni koji žele najbolje moguće fotografije u svim okolnostima, bilo to po noći ili danu - uz nove će značajke zbilja uživati.

6. Poboljšana sigurnost

Samsung Galaxy Note9 dolazi sa novim biometrijskim senzorima u sklopu Knox sigurnosne platforme. Uređaj ima senzor za otisak prsta, mogućnost prepoznavanja rožnice, i prepoznavanja lica. Svi ovi sigurnosni sustavi daju dodatnu razinu zaštite korisničkih podataka, fotografija i konačno - samog uređaja.

Sve u svemu Samsung Galaxy s Note9 još jednom pokazuje kako se pomiču granice Android pametnih telefona, prateći i predviđajući potrebe modernih korisnika koji znaju što žele od svoje multimedije.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Hrvatskim Telekomom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.