samo opušteno

'Žao nam je ili nema na čemu': Tko tvita za Twitter?

01.09.2021 u 14:02

Bionic
Reading

Twitter je zaokret prema opuštenijem načinu komuniciranja napravio 2018. godine, odustavši od dugih i formalnih obavijesti i zamijenivši ih kratkim, često duhovitim porukama

Kad je zaposlenica Twittera Ashley Tyra čula da kompanija odustaje od Fleetsa, značajke za videosadržaj koji nestaje, nije bila sretna, ali prionula je poslu. Upravo ona bila je odgovorna za to da tu informaciju objavi zajednici na Twitteru, a sa suradnicima je kreirala više od 60 ideja prije one finalne.

'Stalno ponavljam - ne pišite nešto samo zato što mislite da će to netko odobriti, napišite dobar tvit', rekla je Tyra prije nego što je Twitter objavio najpopularniji tvit u posljednjih pet mjeseci, piše Bloomberg.

'Ukidamo Fleets 3. kolovoza, radimo na nekim novim stvarima. Žao nam je ili nema na čemu', riječi su kojima su obavijestili svojih 60 milijuna sljedbenika o tome.

'Žao nam je ili nema na čemu', postala je tako popularna uzrečica da ju je Twitter na kraju otisnuo na majice i svijeće te dijelio korisnicima.

Twitter je zaokret prema opuštenijem načinu komuniciranja napravio 2018. godine, odustavši od dugih i formalnih obavijesti i zamijenivši ih kratkim, često duhovitim porukama.

'Napišite nam ako postoji bolja aplikacija', nedavno su poticali zajednicu, u isto vrijeme onemogućivši komentare ispod objave.

'Ljestvica je postavljeno nisko, 2021.', još je jedna od duhovitih objava početkom godine.

Iza svega stoji mali tim uvijek budnih Twitterovih zaposlenika koji upravljaju s preko 200 kompanijinih računa, a njihove postove svakodnevno vidi i do 20 milijuna ljudi.

Njihov potez nakon pritužbi zbog nepostojanja opcije uređivanja objava oduševio je mnoge. Obećali su to naime napraviti 'onda kad svi budu nosili maske', ali tek nakon što su proveli temeljito interno testiranje.

'Morali smo biti sigurni da nismo prešli granicu. Često je od onog što se objavi važnije ono što ostane neobjavljeno', zaključila je Tyra.