DOMAĆE APLIKACIJE

Zagreb dobio pivsku, umjetničku i Knjazovu virtualnu turističku rutu

04.07.2017 u 08:07

Bionic
Reading

Mobilna aplikacija Zagreb Be There, dostupna za uređaje s operativnim sustacima Android i iOS, osvježena je s tri nove rute za posjetitelje glavnog grada

Televizijski autor Robert Knjaz sastavio je za aplikaciju Zagreb Be There rutu Veliki Hrvati (Great Croats) koja turiste vodi kroz neočekivane lokalne priče o Slavoljubu Penkali, Matiji Gupcu, Tinu Ujeviću, filmu Tko pjeva zlo ne misli i nepoznatom dječaku koji je dobio vlastiti spomenik, između ostalog. 

Ulični umjetnik Boris Bare, poznat po projektu oslikavanja zagrebačkih vodenih pumpi Pimp my Pump, sastavio je rutu Ulična umjetnost (Street Art) s najzanimljivijim zagrebačkim muralima kao što su Kit na zidovima galerije Gradec, Guliver na Opatovini ili mural na Dolcu inspiriran slikom Moje gnijezdo Vlahe Bukovca

Nick Colgan, pokretač festivala Garden i istoimene pivovare, sastavio je pivsku rutu Craft, proizašlu iz bujajuće zagrebačke craft pivske scene. 

Aplikacija Zagreb Be There, iza koje stoji Turistička zajednica grada Zagreba, besplatna je i dostupna u izdanjima za operativne sustave Android i iPhone. Osmislila ju je i izradila agencija Bruketa&Žinić OM 2014. godine. Nudi pet stalnih, dvije adventske i druge povremene rute.