SVJETSKA PREMIJERA U HRVATSKOJ

Uber u ponudu uveo i brodove, od Splita do Hvara za 2.600 kuna

30.06.2017 u 13:18

  • +4

Lansiranje usluge UberBoat u Splitu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: UberBoat

Bionic
Reading

Tvrtke Uber u Splitu je predstavila uslugu UberBOAT, svoj novitet kojim će po prvi put u svijetu preko svoje aplikacije nuditi najam brodova s kapetanom za transfere između otoka i obale, ili za poludnevne i cjelodnevne izlete na moru. Za početak, usluga je dostupna u Splitu, Dubrovniku i Hvaru te obližnjim otocima, a u pogonu je stotinu brodova s dvije stotine kapetana

'Jučer smo uslugu pustili u probni rad i imali smo transfere, primjerice, od Splita do Bola i od Dubrovnika do Hvara, pa čak i od Gruža do dubrovačkog starog grada. Mogućnosti su velike, a rute neograničene', pohvalio se generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac uoči novinarske premijere UberBOAT-a.

Cijene su zasad fiksne i za relaciju od Splita do Hvara kreću se oko 2600 kuna za brod kapaciteta do osam osoba, odnosno 3600 kuna za 12 osoba, dok će se poludnevne ili cjelodnevne 'avanture' naplaćivati ovisno o prijeđenim miljama i vremenu provedenom na brodu. Glavna uloga pripada kapetanima koji procjenjuju vremenske prilike i odlučuju je li more pogodno za plovidbu.

Regionalni direktor Ubera Davor Tremac o premijeri usluge UberBOAT Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović

'Ove godine usluga će biti dostupna najmanje do kraja rujna, koliko god vrijeme dopusti, a iduće godine krećemo već u travnju ili početkom svibnja. Širit ćemo se na nove gradove i posebno nam je zanimljiv Šibenik sa svojim arhipelagom, a uvodit ćemo i nove brodove ovisno o potražnji', kazao je Tremac za tportal.

Svjetska premijera usluge UberBOAT u Splitu, 30. lipnja 2017. Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović

UberBOAT radi po jednakom principu kao i Uber na kopnu: brodovi su, naime, u vlasništvu partnerskih tvrtki. One imaju licence i bave se povremenim prijevozom na moru, a zbog specifičnosti ovog tipa prijevoza svaka vožnja s putnicima osigurana je na iznos od milijun dolara. Tremac u ovom slučaju ne očekuje probleme.

Sličan najam brodova Uber je dosad nudio na Mediteranu, no isključivo u sklopu kraćih događanja od nekoliko dana; Hrvatska je prva zemlja u kojoj će usluga biti dostupna tijekom cijele sezone. Kako nam je objašnjeno, njihovi brodovi u pravilu imaju svoje vezove i zauzimat će operativne obale gradova isključivo prilikom ukrcaja i iskrcaja putnika.

Svjetska premijera usluge UberBOAT u Splitu, 30. lipnja 2017. Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović

'Novost je i što će se prilikom rezervacije u aplikaciji moći navesti imena putnika, pa će se nakon vožnje troškovi automatski podijeliti među njima bez provlačenja kartica ili 'kusuranja' gotovinom. Zbilja, sve što vam treba jest mobitel', pohvalio se Tremac.