SPREMNI ZA LJETO

Potražili smo idealan izlazak u Zagrebu uz aplikaciju DiVan

19.06.2017 u 14:03

Bionic
Reading

Mobilni pomoćnik za pronalaženje događaja nakon uspješne prošlogodišnje zimske spreman je i za ljetnu sezonu, a donosi nekoliko korisnih noviteta

DiVan, kao što mu i naslov nalaže, korisniku daje okvirnu ideju kamo izaći van i koja se zbivanja vrijedna spomena događaju u korisnikovoj neposrednoj blizini. Aplikacija funkcionira po principu kombiniranja vaše lokacije koju iskorištava kako bi korisniku ponudio događanja koja su mu nadohvat ruke. Pod nadohvat ruke podrazumijeva se više-manje područje Zagreba za kojeg je DiVan i napravljen.

DiVan je raširio krila i pripremio se za novu ljetnu sezonu. S obzirom da je Hrvatska ove sezone izabrana za jednu od najprivlačnijih ljetnih turističkih lokacija na svijetu, donekle je za očekivati da su autori odlučili 'podebljati' opcije koje aplikacija nudi.

Najveći novitet u novoj verziji aplikacije bez dvojbe je nova sekcija Open Air koja prati aktualne festivale i koncerte uobičajene za ovaj dio godine. Korisnik nakon downloada aplikacije i dijeljenja svoje lokacije dobija spisak događaja koji se odvijaju u blizini. Sve što nakon toga treba napraviti je izabrati zbivanje koje ga zanima. Aplikacija potom ispisuje dostupne informacije poput cijene ulaza, lokacije i u nekim slučajevima videoisječaka.

Moguće je postaviti podsjetnik, podijeliti događaj s prijateljem te na mapi provjeriti gdje se on događa. Cijela stvar je zgodno osmišljena i relativno jednostavna za navođenje, što otprilike znači da ne morate biti genijalac da biste se u aplikaciji snašli. DiVan pored funkcije infoservisa za izlaske ima i nekoliko korisnih dodataka poput prognoze vremena, snimki Zagreba uživo te opcije za prijavu događaja.

DiVan je u cijelosti besplatan te je dostupan na Googleovom Androidu i Appleovom iOS-u, a više informacija o aplikaciji možete pronaći ovdje.

Slike iz aplikacije DiVan Izvor: Screenshot / Autor: Damir Rukavina