GLAZBA

YouTube Music od danas je dostupan i u Hrvatskoj, provjerite što sve donosi

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 17.07.2019 10:59
  • Objavljeno 17.07.2019 u 10:59
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Googleov glazbeni streaming servis od danas je dostupan i hrvatskim korisnicima putem weba i mobilnih aplikacija

YouTube Music je stigao i kod nas. Riječ je o novoj glazbenoj streaming usluzi stvorenoj za slušanje uz pomoć YouTubea koja omogućava pretraživanje, lakše istraživanje i personalizaciju glazbenih sadržaja. Korisnici mogu slušati, gledati i istraživati pomoću web aplikacije ili putem mobilnih uređaja, koristili oni iOS ili Android.

YouTube Music pored glazbenih spotova nudi i službene albume, singlove, remikseve, nastupe uživo, kao i niz sadržaja koje je nemoguće pronaći na izvornom YouTubeu. Korisniku se sadržaj nudi preko preporuka - početnog zaslona koji se prilagođava korisničkoj lokaciji i navikama (prepoznaje ako se nalazi u teretani ili kreće na posao i tako dalje). Olakšanu pretragu pruža i opcija Smart Search kojom se pjesme može tražiti i prema njihovom opisu.

Što se video reprodukcije tiče, video spotove moguće je pronaći u sklopu rubrike Najpopularnije. Putem YouTube Music Premiuma, moguće je prelaziti između pjesme i njenog glazbenog spota. Korisnici Premiuma mogu slušati glazbu bez spajanja na internet i smetnji u obliku oglasa.

YouTube Music je sam po sebi besplatan, no dolazi upakiran s oglasima. Kao što i sam naslov nalaže, YouTube Music Premium omogućava slušanje glazbe u pozadini, preuzimanje sadržaja i rad bez oglasa za 59,99 kuna mjesečno ili 89,99 u sklopu Family Plana.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

YouTube Premium

YouTube Premium je najskuplja verzija YouTube Musica koji miče reklame, daje opciju gledanja u pozadini i preuzimanja sadržaja cijelog YouTubea. Na njemu je moguće gledati i YouTube Originals serije i filmove. YouTube Premium košta 71,99 kn, odnosno 109,99 kn u sklopu Family Plana.

YouTube Music i YouTube Premium od danas postaju dostupni korisnicima u Hrvatskoj. Moguće ih je skinuti putem Play Storea i App Storea, a dostupni su i na webu na adresi music.youtube.com. YouTube Premium dostupan je ovdje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!