MALO-POMALO

Windows 10 opet će malo promijeniti izgled, evo o čemu se radi

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 04.03.2020 10:20
  • Objavljeno 04.03.2020 u 10:02
tportal

Izvor: Microsoft / Autor: Microsoft

Promjena, predstavljena u sklopu programa Windows Insider, trebala bi 'zamijeniti nešto kaotičnih boja nečim više uniformiranim'

U Microsoftu eksperimentiraju s novim izgledom izbornika Start za operativni sustav Windows 10 kojim namjeravaju smanjiti važnost Live Tiles, grafičkog elementa korištenog za prikaz podataka i informacija bez otvaranja aplikacije.

Promjena, predstavljena u sklopu programa Windows Insider, trebala bi 'zamijeniti nešto kaotičnih boja nečim više uniformiranim'. U Microsoftu planiraju smanjiti boju blokova u sučelju izbornika Start kako bi ga pojednostavili i olakšali potragu za aplikacijama.

NOVA GENERACIJA

Pobrojali smo videoigre koje apsolutno moraju doći na PlayStation 5

Pogledaj galeriju
5

Live Tiles dio su izbornika Start u Windows 10 otkad je taj operativni sustav predstavljen prije blizu pet godina, s animiranim sličicama nalik onima korištenima u izdanju Windows Phone. U Microsoftu su ih već izbacili iz izbornika Start za izdanje Windows 10X za dvostruke zaslone.

U toj tvrtki tvrde kako neće još neko vrijeme potpuno nestati iz izdanja namijenjenog stolnim računalima. Iako konačna odluka o ukidanju nije još službeno donešena, čini se kako idu u tom smjeru. Ne podržavaju ih sve aplikacije ugrađene u Windows 10, a izostala je i snažnija podrška razbojnih programera.

Novi izbornik Start za Windows 10X izgleda bitno drukčije od sadašnjeg za desktop izdanje. Između ostalog, uključuje aplikacije koje možete prikačiti i popis nedavno korištenih dokumenata, piše Verge.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!