TEHNO NAJAVA

Vrijeme je za novi smartfon? Pogledajte što sve stiže iduće godine

23.11.2022 u 13:10

Bionic
Reading

Od novog Huaweijevog modela Mate X3 pa sve do nove Samsungove uzdanice, ovo su telefoni koji još nisu službeno najavljeni, no koje bismo mogli vidjeti početkom iduće godine

Našli smo se pred krajem 2022., a već imamo listu telefona koji će nas čekati u prvim mjesecima nadolazeće 2023., barem prema neslužbenim najavama i očekivanjima insajdera.

Huawei Mate X3

S obzirom na to da je kompanija ljetos izbacila preklopni Mate XS 2, pretpostavlja se da će sljedeći na listi preklopnih flagshipa biti Mate X3. Datum izlaska novog smartfona navodno će biti već u prosincu, no stvar je u tome da od Huaweija još nismo dobili nikakve informacije o dolasku, pa sve to treba uzeti sa zadrškom. Što se neslužbenih slika uređaja tiče, sve impliciraju da će Mate X3 doći s tanjim profilom te da će, piše Pocket Lint, biti otporniji od svojeg prethodnika.

OnePlus 11 Pro

OnePlus, ako je vjerovati neslužbenim slikama, priprema velik redizajn za OnePlus 11 Pro. Čini se da nas čeka kamera koja podsjeća na velik krug (za razliku od kvadratnog modula na današnjim telefonima). Smartfon će, kažu insajderi, doći sa Snapdragonom 8 Gen 2, 16 GB RAM-a i baterijom od 5000 mAh s brzinom punjenja od 100 W. Premda nemamo službenu potvrdu, navodno će izaći u prvom kvartalu iduće godine.

Oppo Find X6 Pro

Oppo Find X6 Pro bit će jedan od prvih telefona koji će koristiti platformu Snapdragon 8 gen 2 te će se navodno na tržištu pojaviti krajem 2022. ili početkom 2023. Slike prikazuju i radikalan redizajn s istaknutim okruglim modulom za kamere na sredini stražnje strane telefona, a sve će zaokružiti ponuda od četiri potpuno nove mat pastelne boje.

Samsung Galaxy S23

Dolazak Galaxyja S23 morat ćemo pričekati sve do početka iduće godine, kad će navodno Samsungov ikonički smartfon napustiti čipset Exynos i početi koristiti Qualcomm Snapdragon SoC. Također se šuška o poboljšanoj noćnoj fotografiji te izlasku tijekom siječnja ili veljače 2023.

Xiaomi 13 i 13 Pro

Najsvježije glasine o novom Xiaomiju najavljuju nov dizajnerski smjer za nadolazeću liniju flagshipa. I dalje vidimo tanke linije na jedinici kamere koja razdvaja tri leće, no kućište je puno kockastije nego kod trenutnih modela serije 12. Glasine isto sugeriraju da ćemo vidjeti tri kamere od 50 MP na pozadini, no i da smo daleko od datuma izlaska (uređaji bi se trebali pojaviti tijekom proljeća 2023.), što znači da su trenutne glasine možda netočne.