SANJAT ĆETE KOCKICE

Volite Tetris? Evo ga u 11 različitih verzija

20.10.2014 u 11:18

Bionic
Reading

U slučaju da vam nikad nije dosta fantastične puzzle videoigre Tetris, donosimo vam čak jedanaest njenih varijanti koje možete zaigrati odmah te što je najvažnije - besplatno

Svi vole tetris. Volite ga i vi samo si ne želite priznati. Jedna od, realno gledano, najpopularnijih slagalica s kraja osamdesetih zavukla nam se pod kožu i do dana današnjeg nismo je se do kraja mogli riješiti. Neki teže od drugih, štoviše. Uglavnom, u slučaju da vam nije dosta mobilnog Tetris Blitza, te ako zbog nama nejasnih razloga još niste pronašli onaj nevješto skriven u Windowsovoj games mapi - imamo nešto za vas.

Naime, u novoj temi donosimo vam čak deset varijacija tetrisa koje ovog trena možete zaigrati u svojem pregledniku i/ili Online. Dobro, ne baš ovog trena. Predlažemo vam da prvo pročitate članak do kraja, pa onda krenete na klikanje.


Prvi u nizu je original. Original je najbolji, jedini i pravi, plus spašeni ste od neugodnosti koju mogu uzrokovati 'neočekivani elementi' poput reklama za kazino i webcam pornjave. Mi? Iskreno, Tetris je Tetris, pa ako vam se igra 'izvorna' verzija - znate kamo trebate kliknuti.


Ako, u drugu ruku, ne tražite službenu verziju Tetrisa ili vam se doista ne da instalirati Unity kako biste je pokrenuli, tu su Tetrisfriends.com i njihovih 11 verzija ove popularne igre. Ako više volite igrati protiv drugih igrača ili preferirate 'soliranje', sigurni smo da ćete ovdje pronaći ponešto za sebe.


Smatrate se minimalistom u duši? Uvijek možete posjetiti Neaveov N-Blox. N-Blox nudi stari, dobri jednostavni flash Tetris bez dodatnih opcija i nepotrebnog prenemaganja.


Za nostalgičare, tu je i Gameboy verzija Tetrisa. Priznajte, glavom su vam prošla sjećanja vezana uz njegov ikonički zeleni ekran. Opravdano imenovani Tetris 1989 možete pronaći ovdje.


Ako ste u drugu ruku okorjeli hardkoraš kojem običan Tetris nije dovoljan, imamo dvije igre za vas. Prva se zove Cultris 2 i teška je k'o sam vrag. Radi se o munjevitoj verziji klasične mozgalice koja ima i online multiplayer opciju. Jesmo li spomenuli kako riskirate veliku količinu samopouzdanja ako krenete igrati protiv drugih igrača?

Još jedna prokleto teška opcija je i Nullpomino za koji ćete, nažalost, morati instalirati desktop klijent.

Ljubitelji alternativnog pristupa pronaći će utočište u sljedećih pet prijedloga koji su, svaki na svoj jedinstveni način, prilično 'pomaknuti'.

Kao pucačina iz prvog lica... samo što je Tetris. :P First Person Tetris

First Person Tetris
okreće klasični Tetris naglavačke. Doslovno. U njemu gledate Tetris na 'velikom' ekranu s kraja osamdesetih, s time da vam s vremena na vrijeme okreće perspektivu. Kako ćete si VI nositi s time saznati ćete kada ga isprobate.

Falling up
dosta je sličan FPT-u, s time da kako igra dobiva na zamahu, stvari postaju sve luđe i luđe.

3D Tetris čitavu stvar baca u, pogodili ste, 3D.

Mario Tetris povezuje koncept platformskog hita Super Mario i igre kojom se bavi ova tema. Zanima vas kako to izgleda? Zamislite klasičnog Super Maria, samo što tijekom igranja možete stvarati i tetris-kocke. I dalje ste zbunjeni? Isprobajte igru, pa će vam sve biti jasnije.


Tetris Hell inspiriran je čuvenom epizodom XKCD Comicsa te je jednako težak koliko mu ime nalaže. Mislim, tko može ovo igrati dulje od tri minute te zadržati osmijeh na licu?

Bilo kako bilo, činjenica je da je Tetris legenda među igrama. Rame uz rame sa Super Mario Brothers, Doom i Aliens: Colonial Marines, ova igra je nešto što definira današnji gejming. Koliko god tehnologija išla naprijed, činjenica je da ćemo ga se uvijek s radošću sjećati - makar to radili kroz neke od bizarnijih naslova s ovog popisa.

izvor: Makeuseof