NOVITETI

Višefunkcijski pisači bit će isplativiji, obećava HP

04.10.2016 u 20:28

Bionic
Reading

HP je predstavio novu seriju višefunkcijskih pisača i usluga A3, prvu nakon što su prošlog mjeseca kupili Samsungov odjel za ispis za 1,05 milijardi dolara

Novi portfelj višefunkcijskih pisača A3 uključuje tri platforme PageWide i 13 platformi LaserJet. Ti će proizvodi biti dostupni pod 54 različite skladišne oznake proizvoda zajedno s cijelim nizom opcija za završnu obradu materijala, uključujući klamericu i slagač papira, bušilicu za papir te stroj za klamanje/slaganje i uvezivanje velikog broja papira.

Zahvaljujući platformama HP PageWide Enterprise i Pro, ispis u boji će postati cjenovno povoljan, dok će brzine ispisa biti najviše u klasi, a potrošnja energije manja nego u klasi laserskih pisača, tvrde u HP-u.

Jednofunkcijski i višefunkcijski uređaji moći će ispisivati materijale brzinom od 40 stranica po minuti (ppm) do 60 ppm (do 80 ppm u režimu rada General Office). Uređaji HP PageWide Pro bit i HP PageWide Enterprise bit će dostupni tijekom proljeća sljedeće godine.


Višefunkcijski pisači HP LaserJet Managed MFPs bit će dostupni kao višefunkcijski uređaji, s mogućnošću crno-bijelog ispisa ili ispisa u boji brzinom od 22 ppm do 60 ppm. Novi pisači LaserJets će imati dugovječne komponente te će se moći će se popraviti relativno brzo, kažu u HP-u.

Tvrtka je predstavila i HP Smart Device Services (HP SDS), skup alata u cloudu te opcija za očitavanje koji prate, dijagnosticiraju i zadovoljavaju brojne potrebe usluge kako bi skratili vrijeme zastoja u radu i smanjili troškove.

Rješenja su kompatibilna s novim pisačima A3 LaserJets te novim platformama A3 PageWide Enterprise i Pro. Isto vrijedi i za HP-ove starije višefunkcijske pisače i pisače FutureSmart. Bit će dostupna kod kvalificiranih prodajnih partnera (bez dodatnih troškova za ugovorne uređaje koji koriste potrepštine HP Original).

Uređaji HP PageWide i LaserJet Enterprise dolaze s ugrađenim sigurnosnim rješenjima kao što su Sure Start i rješenje za detekciju nedozvoljenih upada u mrežu i mogućnost kreiranja popisa pouzdanih adresa (whitelisting).

Novi uređaji HP PageWide i LaserJet mogu se koristiti zajedno s HP-ovim sigurnosnim rješenjima te portfeljem upravljačkog i sigurnosnog softvera HP JetAdvantage. Potonji uključuje i HP JetAdvantage Security Manager, rješenje za automatsko praćenje usklađenosti sa sigurnosnim zahtjevima koji se tiču ispisa,.

HP je predstavio i program čiji je cilj podržati uspjeh partnera s proizvodima iz portfelja A3. Kvalificirani partneri dobit će zajamčene cijene, prodajne alate i podršku za razne usluge.