sustav wosh

[VIDEO] Kakva inovacija! Dok perete ruke, ovaj umivaonik će vam od svih bakterija i virusa očistiti i mobitel

07.11.2022 u 15:14

Bionic
Reading

Željeli mi to priznati ili ne, ali mobiteli su pravo leglo bakterija, virusa i raznih nečistoća, a iz radionice japanske tvrtke WOTA stiže nam sustav koji će vam, osim ruku, očistiti i uređaj

'U ovom McDonald'su ne samo da imaju mjesto za pranje ruku, već i mjesto za pranje pametnog telefona...', napisao je nedavno na Twitteru korisnik iz Japana. Ostao je iznenađen nakon što je u toaletu McDonaldsa u Japanu primijetio neobičan utor na umivaoniku. Nakon čitanja uputa korisniku je postalo jasno da se radi o utoru koji će mu ultraljubičastom svjetlošću dezinficirati mobitel.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Umivaonik koji u ovom slučaju koriste u restoranu brze hrane u Japanu proizašao je iz radionice japanske tvrtke WOTA. Njihovo rješenje nazvano je WOSH, a pojednostavljeno, radi se o prijenosnom umivaoniku koji je moguće postaviti bilo gdje te koji višekratno koristi vodu kojom je napunjen za pranje ruku i umivanje.

WOSH momentalno reciklira i ponovno koristi više od 98 posto vode kojom je napunjen, a moguće ga je postaviti čak i na mjestima bez opskrbe njome. Prema tvrdnjama iz kompanije, pojedini umivaonik sadrži 20 litara vode, a moguće ju je koristiti čak 500 puta.

Pogledajte kako predstavljaju svoj sustav.

Izvor: Društvene mreže / Autor: WOTA

Prilično inovativno, moramo priznati, a više detalja o sustavu WOSH možete pročitati na službenim stranicama kompanije.