SURADNJA S EUDCA

Vertiv se pridružuje Savezu za održivu digitalnu infrastrukturu kako bi pomogao u poticanju klimatski neutralne digitalne ekonomije

03.12.2021 u 12:13

Bionic
Reading

Odluka prati slične inicijative u suradnji s EUDCA-om i Paktom o klimatskoj neutralnosti podatkovnih centara

Vertiv (NYSE: VRT), globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, objavio je da je postao vodeći sponzor Saveza za održivu digitalnu infrastrukturu (Sustainable Digital Infrastrucutre Alliance - SDIA). Vertiv će primijeniti svoju stručnost, globalni doseg i vodeću poziciju u nekoliko ključnih tehnoloških područja podatkovnih centara kako bi podržao misiju SDIA-e u okupljanju ključnih aktera iz cijelog tržišta pružatelja kritičnih infrastruktura u svrhu postizanja ciljeva održivosti.

SDIA je osnovana 2019. godine, a predstavlja neprofitnu mrežu s više od 65 organizacija diljem Europe i svijeta, koje rade na ubrzavanju prijelaznog procesa na održivu digitalnu infrastrukturu. Njim se povezuju svi dionici digitalnog ekosustava - od opskrbljivača energije i podatkovnih centara, do optičkih mreža i softvera – u misiji poticanja održivog digitalne ekonomije i ostvarivanja njihovog plana održivih digitalnih infrastruktura do 2030. godine.

“Iskustvo i stručnost tvrtke Vertiv u sektoru kritičnih infrastruktura, uključujući podatkovne centre, dobro je razvijena. Zajedno ćemo nastaviti razvijati nove koncepte i tehnologije kako bi klimatski neutralni podatkovni centri i digitalna infrastruktura postali stvarnost”, izjavio je Max Schulze, izvršni predsjednik SDIA-e te poželio dobrodošlicu tvrtki Vertiv u Savez.

“Postizanje uspješnog prijelaza na održivu i digitalnu budućnost zahtijevat će suradnju širokog spektra dionika, uključujući vlade država i organizacije iz cijele energetske i tehnološke industrije. Vertiv s ponosom podržava inicijative poput SDIA-e koja može pomoći u okupljanju novih suradnika prema zajedničkom cilju razvoja održive digitalne ekonomije”, rekao je Giordano Albertazzi, predsjednik za Europu, Bliski istok i Afriku (EMEA) komentirajući suradnju sa SDIA-om.

U početku će tvrtka Vertiv i SDIA usmjeriti svoje djelovanje diljem Europe - trenutno s fokusom na razvoj održivih tehnologija, kao i vladinih propisa te ulaganja.

Članstvo tvrtke Vertiv u SDIA-i također podupire slične organizacijske inicijative poput Europske udruge podatkovnih centara (EUDCA), kojoj se Vertiv pridružio 2018. godine. Tvrtka Vertiv, putem svog članstva u EUDCA-i također pomaže i doprinosi razvoju nedavno najavljenog Pakta od klimatskoj neutralnosti podatkovnih centara. Pakt je glavna inicijativa koja se samostalno regulira u postavljanju ciljeva koji usmjeravaju cloud industriju i industriju podatkovnih centara na put prema ispunjenju cilja Europske komisije o klimatski neutralnim podatkovnim centrima do 2030. godine. Isto tako, podržava širi cilj Europskog zelenog dogovora da Europa postane prvi klimatsko neutralni kontinent do 2050. godine.

Suradnja sa SDIA-om jedna je od najnovijih poslovnih aktivnosti koje je tvrtka Vertiv postigla u području održivosti i šireg područja zaštite okoliša, društva i upravljanja (ESG). Tvrtka Vertiv nedavno je izdala niz visoko učinkovitih proizvoda u EMEA regiji, poput Liebert® EXM2 sustav neprekidnog napajanja (UPS), Liebert® AFC rashladni uređaj s inverterskim vijačnim kompresorom sa rashladnom tvari niske razine GWP-a (potencijalnog globalnog zatopljenja) te inovativni Vertiv Liebert EXL S1 UPS sa značajkom Dynamic Grid Support koji omogućuje energetski intenzivnim industrijama korištenje UPS sustava na proaktivan način, a ujedno podržava i prijelaz na zelene izvore energije. Budući da povremeni obnovljivi izvori energije nastavljaju izazivati konvencionalnu proizvodnju električne energije, potrebne su nove usluge skladištenja energije koje bi pomogle u postizanju ciljeva održivosti, ostvarenju prihoda te smanjenju računa. U ožujku 2021. godine, tvrtka Vertiv također je objavila da je podržala norveškog pružatelja kolokacijskih usluga Green Mountain u primjeni najsuvremenijih tehnologija za daljnje povećanje učinkovitosti i održivosti u jednom od najzelenijih podatkovnih centara u svijetu.

Neka od neposrednih područja suradnje SDIA-e i tvrtke Vertiv uključivat će i napredak za interaktivnost tehnologija na elektroenergetskoj mreži. Članstvo u SDIA-i, koje obuhvaća dobavljače i operatore tehnologije podatkovnih centara, kao i tvrtke energetskih usluga, u dobrom je položaju za pomoć u razvoju i implementaciji novih rješenja koja mogu poboljšati integraciju između kritične infrastrukture i energetskih mreža.