PRIMILI SU SE POSLA

Windows 11 će uskoro dobiti nekoliko vrlo iščekivanih nadogradnji, a jedna se tiče - Starta

02.12.2021 u 10:51

Bionic
Reading

Najnoviji i najluksuzniji Microsoftov operativni sustav dobit će vrlo traženu nadogranju za izbornik Start, dok će se vrijeme i datum vratiti na sustave s više monitora

Programska traka u Windowsima 11 je nedvojbeno lošija od one iz Windowsa 10, a izgleda da je toga svjestan i sam Microsoft. Prema najnovijem izvješću Vergea, kompanija je odlučila napraviti nekoliko preinaka.

Najnovija nadogradnja za operativni sustav koja je, doduše, još u stanju testiranja vraća vrijeme i datum u traku za sustave sa više monitora. Riječ je o promjeni koju će cijeniti korisnici višestrukih monitora, s obzirom da mnogi od njih moraju instalirati vanjske aplikacije poput ElevenClocka da bi dobili osnovne funkcije Windowsa 11.

Što se drugih nadogradnji tiče, Microsoft također uvodi nekolicinu poboljšanja u startni izbornik Windowsa 11. Najnovija insajderska nadogradnja 22509 uključuje mogućnost konfiguriranja izbornika Start kako bi prikazao više 'pinova' ili više preporuka. Premda se radi o hvalevrijednom dodatku, Verge napominje da hrpa ljudi i dalje za to koristi vanjske aplikacije.

Najnovija verzija Windowsa 11 također uključuje poboljšanje za postavke kao i Microsoftovo kontinuirano nastojanje da uključi više postavki za kontrolnu ploču u aplikaciju Settings.

Kao što smo to već nekoliko puta naglasili, nadogradnje koje Microsoft nudi su dobrodošle, ali postupne. Prosječni korisnici koji očijukaju s nadogradnjom na najnoviji Microsoftov OS trebali bi se strpiti i pričekati barem sredinu iduće godine kad će, uz malo sreće, sustav već dobiti niz korisnih preinaka i nadogradnji.