ZGODAN KONCEPT

Upravo ovako bi mogao izgledati iPhone 8

05.05.2017 u 07:57

Bionic
Reading

Prema najnovijim glasinama, iPhone 8 možda će ugledati svjetlo dana tek dogodine. To naravno nije spriječilo talentirane dizajnere da zamišljaju kako će on i izgledati. Jedan od zanimljivijih uradaka stiže sa stranice iDrop News

Sve dosadašnje glasine su složne u jednoj stvari - Appleov najskuplji iPhone imat će golemi OLED zaslon kojeg proizvodi ni manje ni više nego ljuti konkurent - Samsung. Što će se onda dogoditi s čuvenom Home tipkom na kojoj je smješten TouchID senzor - i što je bitnije - čime će se onda uopće ispuniti taj dodatni prostor na zaslonu uređaja?

Odgovor na ta pitanja pokušao je dati dizajner Benjamin Geskin na stranici iDrop News. Za temeljni dizajn se poslužio shemama koje možda predstavljaju prototip iPhonea 8: 

Usprkos ranijim neslužbenim informacijama kako će se TouchID čitač otiska prstiju tek pomaknuti na stražnju stranu, postoji i struja glasina koja govori o tom da Apple stvar želi integrirati izravno ispod zaslona uređaja. Time bi donji dio zaslona zapravo postao višefunkcijski, a upravo tim se Geskin vodio pri vizualizaciji: 

Što se moguće realizacije nečeg takvog tiče, jedan od ranijih shematskih prikaza 'osmice' sugerira kako je Apple, slično kao i Samsung, naletio na određene tehničke probleme pri postavljanju čitača otiska prstiju izravno ispod zaslona. Galaxy S8 stoga ga je integrirao sa stražnje strane, na nezgodno mjesto pored kamerice. 

Jasno, postoji mogućnost da bi zbog nestašice komponenti iPhone 8 mogao ugledati svjetlo dana tek dogodine, čime bi Apple dobio dodatno vrijeme potrebno za razvoj TouchID sustava koji funkcionira izravno preko zaslona. 

Više konceptnih prikaza i informacija moguće je vidjeti na stranici iDropNews.