STIGAO I KOD NAS

Upoznajte novi ASUS-ov tablet Fonepad 7

15.07.2014 u 07:10

Bionic
Reading

Kao adute Fonepada 7 (FE375CG) u ASUS-u ističu najnoviji 64-bitni Intelov procesor Atom, dizajn s tankom maskom i tehnologiju ZenUI

Dimenzija je 194,3 puta 108,9 puta 9,8 mm. Teži 299 grama. Zaslon ima dijagonalu sedam inča (17,7 centimetara), WXGA (razlučivosti 1280 puta 800 piksela), IPS, s LED pozadinskim osvjetljenjem.

Pogoni ga četverojezgreni 64-bitni Atom Z3650 na 1,83 GHz, uz jedan GB RAM-a. Dostupan je u dvije inačice - s osam i 16 GB ugrađene memorije - koju je moguće proširiti pomoću kartice mikroSD do 64 GB.

Stražnja kamera ima pet (uz autofokus i 720 p za snimanje videa), prednja dva megapiksela. Podržane su tehnologijom PixelMaster.


U njega možete ubaciti dvije mikroSIM kartice, a ima i podršku za Miracast. Baterija je litijum-polimerska (15 Wh). Trebala bi izdržati barem 10,5 sati rada.

Operativni sustav je Android 4.4 Kitkat, kojemu je dodano sučelje ZenUI s više od 200 softverskih nadogradnji u odnosu na pretzhodno izdanje. Dobilo je i novi dizajn, s 'flat' ikonicama, živopisnim bojama koje se prilagođavaju boji uređaja, animacijama, novim melodijama zvona i obavijesti te preglednim rasporedom za lak pristup informacijama.

Uključuje i dvije funkcije - What 'Next i Do It Later - dizajnirane kako bi vas oslobodile potrebe za aktivnim upravljanjem velikim brojem informacija na dnevnoj razini.


Dostupan je u crnoj, bijeloj, zlatnoj i crvenoj boji. Uz uređaj dolazi i pet GB prostora za pohranu u ASUS-ovom servisu u računalnom oblaku WebStorage, s dodatnih 11 GB za prvih godinu dana.

Uz njega je moguće dodatno nabaviti i futrolu s poklopcem View Folio, koja ima magnetnu štipaljku, meku unutrašnjost od mikrovlakana i vanjski dio od poliuretana, a koju možete preklopiti kako bi poslužila i kao postolje.