URADI SAM

Upoznajte funkcionalnu LEGO tipkovnicu

22.06.2014 u 12:52

Bionic
Reading

Jason Allemann je još 2005. pokušao napraviti LEGO tipkovnicu, no sve je završilo na prototipu koji je skupljao prašinu na policama. Gotovo deset godina nakon, Alleman se vratio u vode periferije izrađene LEGO kockicama i uspješno složio funkcionalnu tipkovnicu

Prototip iz 2005. godine je imao više problema, a glavni se ticao toga da je Allemann koristio membrane Microsoft Natural Keyboarda, ergonomske tipkovnice poprilično nestandardnog razmještaja tipki. Najveći izazov u ovom se pokazala izrada okvira od kockica unutar kojeg bi se smjestila membrana, a na način da postavljene tipke točno odgovaraju mjestima za njih.

Stvar jednostavno nije 'legla' s membranom iz prve tipkovnice, a Allemannu se zanimanje za projekt vratilo nakon što je ugledao staru tipkovnicu na cesti i odlučio iskoristiti njene komponente. Natural Keyboard prototip je ostao tek kao 'trofej':


Zahvaljujući činjenici da je LEGO Group u prodaju pustio sve bitnije znakove i brojeve (čak i simbole) tijekom godina, bilo je moguće napraviti pravu tipkovnicu bez naljepnica, iako se Jason morao poslužiti trikovima za neke od uobičajenih tipki. S obzirom na to da se tim hobijem bavi već duže vremena, čini se kako nije imao većih poteškoća.

Kako izgleda projekt u konačnici te na koji način tipkovnica radi pogledajte u videu:

Upoznajte funkcionalnu LEGO tipkovnicu