BORBA ZA 150 TISUĆA DOLARA

U Splitu počeo Shiftov hackaton

01.06.2016 u 08:04

Bionic
Reading

U Splitu je započeo 'Shift Hackathon', 24-satno natjecanje programera koji razvijaju aplikaciju po vlastitom izboru. Natjecanje s nagradnim fondom vrijednijim od 150 tisuća dolara je uvod za konferenciju Codeanywhere Shift'

Shift Hackaton su u Microsoftovom inovacijskom centru u Splitu službeno otvorili Ivan Burazin, glavni organizator konferencije Codeanywhere Shift i direktor tvrtke Codeanywhere te Domagoj Krisković iz Codeanywherea.

Natjecanje će trajati 24 sata bez prestanka. Nakon što se natjecatelji odmore, prezentirat će u tri minute svoje aplikacije žiriju.

Osam najboljih timova će biti odabrano za finale te će u sklopu programa konferencije Shift (koja će biti održana 2. i 3. lipnja) predstaviti svoju aplikaciju posjetiteljima i žiriju na glavnoj pozornici u HNK-u Split te se natjecati za nagrade ispred investitora i investicijskih fondova.


Nagradni fond iznosi preko 150 tisuća dolara, a uključuje nagrade Shifta koje prvoplasiranom timu donosi 3.000 dolara, drugoplasiranom 2.000 dolara te trećeplasiranom timu 1.000 dolara u gotovini.

Intercom će također odabrati najbolji tim koji će dobiti 2.000 dolara u gotovini, dok Autodesk nagrađuje s 1.000 dolara gotovine.

IBM-ov nagradni fond se sastoji od nagrade prvoplasiranom timu u vrijednosti 150 tisuća dolara kredita za hosting te drugoplasiranom i trećeplasiranom timu svakome po 12 tisuća dolara kredita za hosting. Digital Ocean nagrađuje prvoplasirani tim s 1.000 dolara, drugo mjesto s 300 dolara te treće sa 100 dolara.

Predstavljanju projekata i dodjeli nagrada prisustvovat će i predstavnici tvrtki iz IT industrije kao što su Amazon, Shazaam, Ericsson, Docker, Trello, GitLab, Intercom, Cloud66, Localytics, AutoDesk, Squarespace, Toptal i drugi.