TEHNO PREPORUKA

U potrazi ste za Android igrama koje ne trebaju internet? Imamo nekoliko prijedloga

18.05.2023 u 09:46

Bionic
Reading

Bez obzira tražite li slagalicu, arkadu, RPG ili vožnju, izabrali smo Android naslove s kojima ćete se moći zabavljati neovisno o vašoj trenutnoj povezanosti s globalnom mrežom

Ponekad ćete na vašem Androidu htjeti zaigrati igre kojima ne treba internetska veza - naslove koji su idealni za duge vožnje i trošenje vremena dok ste daleko od kuće. Izabrali smo nekoliko izvrsnih naslova za vaš mobilni uređaj napravljenih za ljubitelje svih žanrova.

Akcijska pucačina: Into the Dead 2

Izvor: Društvene mreže / Autor: PikPok

Ako vam se svidio prvi nastavak beskonačne trkalice sa zombijima, nastavak Into the Dead 2 sadrži čak sedam poglavlja i 60 razina. Najbolji dio oko igre je priča u kojoj glavni lik James pokušava doći do sestre Helen i kćeri Maggie koje kao i vi pokušavaju preživjeti zombi apokalipsu.

Ono što priču čini jako zanimljiovom razgovori su s drugim likovima koji vas izvještavaju o njihovim izazovima, opasnostima na koje nailaze, bijegu od živih mrtvaca i konačno, neuspjesima. Da stvar bude još bolja, priča ima nekolko završetaka. Igru možete preuzeti besplatno.

Beskonačno trčanje: Alto's Odyssey

Alto's Odyssey Trailer – Available Now on iPhone, iPad, Apple TV & Android! Izvor: Društvene mreže / Autor: Alto's Adventure

Alto's Odyssey na prvi pogled izgleda kao još jedna igra beskonačnog trčanja, no stvar je u tome da se radi o jednom od prvih naslova u žanru koji, unatoč starom dizajnu nude izazov i atmosferu koju malo koja slična igra može kopirati. Možda je iza svega glazba i grafika, a možda i činjenica da je riječ o opuštajućoj igri. Skijat ćete niz pješčane dine, sakupljati bodove, izbjegavati prepreke i raditi aktobacije za dodatne bodove.

Alto's Odyssey možda ne donosi nove stvari u svijet automatskih trkačkih igara, no i dalje je nevjerojatno dobro odrađen te je jedna od najboljih offline igara na Androidu. Možete ga besplatno preuzeti ovdje.

Strategija: Kingdom Rush

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ironhide

Ako više volite strateške igre i igre obrane tornjevima, Kingdom Rush je i danas jedan od najboljhih izbora. Cilj u igri je relativno jednostavan: morate obraniti svoje kraljevstvo od zlih sila izgradnjom obrambenih tornjeva, proizvodnjom jedinica i bacanjem čarolija.

Na raspolaganju su vam četiri osnovne vrste tornjeva: strijelački koji gađaju jedinice s daljine, garzoni koji izbacuju jedinice za blisku borbu, čarobnjački ceh koji izbacuje magične čarolije i artiljerija koja nanosi štetu u većem području. Igra ima preko pedeset vrsta neprijatelja i više do deset bosseva, od kojih svaki ima različite moći i izdržljivosti. Ubijanjem neprijatelja sakupljate zlato kojim nadograđujete tornjeve i kraljevstvo branite od sve većih i otpornijih hordi. Igru možete besplatno preuzeti ovdje.

Platformska igra: Once Upon a Tower

Izvor: Društvene mreže / Autor: Gameplay Theory

Once Upon a Tower velik broj elemenata žanra okreće naglavačke. Umjesto princa koji spašava princezu, princeza pokušava pobjeći koristeći se ogromnim čekićem. Također - umjesto da se penje, ona kopa prema dnu. Na putu će se boriti s hrpom čudovišta - od ogra do pauka. Naravno, tu su i zamke, kao i vremenski rok - ako se ne kreće brzo, zmaj će je spaliti zajedno s tornjem.

Once Upon a Tower je iznimno zabavan beskonačni platformer kojeg možete igrati bez potrebe za spajanje na internet, a možete ga besplatno preuzeti ovdje.

Arkadna slagalica: Jungle Marble Blast

Izvor: Društvene mreže / Autor: Gamelover

Umjesto Jungle Marble Blasta bismo rado ponudili Zumu, no Zuma ne radi bez spajanja na internet. Jedna od kopija Zume, Jungle Marble Blast, ne treba niti 'i' od interneta. Grafika nije glatka kao u Zumi, no to nas previše ne brine jer je sama igra jednako zabavna. Birajte bilo koji dio ekrana kojeg želite pogoditi, pritisnite na bubu kako biste mijenjali kuglice i to je to. Sve što trebate napraviti je pogoditi kuglice koje kruže oko vaše platforme kako biste spojili istobojne nizove i uzrokovali slatku, slatku lančanu reakciju započetu jednostavnim uparivanjem tri iste.

Svakim uništenim nizom i iskorištenim pojačanjem vi lanac kuglica gurate nazad i povećavate šansu za preživljavanje. Jesmo li spomenuli da je igra također besplatna?

Mozgalice: Quizoid

Velik broj prestavnika ovog žanra ne rade kad niste spojeni na internet, no Quzoid nije jedna od njih. Aplikacija vam nudi pitanje s više odgovora, vi morate izabrati ono točno. S obzirom da igrate protiv umjetne inteligencije, igra nudi nekoliko različitih načina igranja. Primjerice, možete igrati 20 pitanja s računalom ili vremenski ograničenu verziju gdje morate odgovoriti na čim više pitanja u ograničenom roku.

Quizoid sadrži preko 7000 pitanja u 17 kategorija poput politike, sporta, povijesti i drugih. Kvizovi temeljeni na određenim kategorijama se, nažalost, moraju platiti. Osnovnu igru, s druge strane, možete preuzeti besplatno.

Pucanje: Smash Hit

Izvor: Društvene mreže / Autor: mediocregamestudio

Smash Hit je bio jedan od najzaraznijih naslova u 2014., a još uvijek se drži kao dobar provod. Malo je čudno ovu igru nazvati pucačinom, no ona to jest.

Igra se iz perspektive prvog lica i od igrača traži da baca čelične kuglice na staklene predmete kako bi ih razbili u komadiće. Nizanje uspješnih pogodaka i uklanjanje svih čaša daje vam bonuse poput povećanja broja čeličnih kuglica koje lansirate istovremeno.

Cijelo se vrijeme polako krećete prema naprijed, a tempo je sve brži i brži. Pazite da vas ne udari nikakav stakleni predmet i pobijedit ćete u tren oka. Smash Hit možete besplatno preuzeti ovdje.

Borilačke igre: Shadow Fight 2

Izvor: Društvene mreže / Autor: Nekki

Još od ere Mortal Kombata i Street Fightera, borilačke igre jedan na jedan bile su jedan od naboljih načina za provođenje slobodnog vremena. Ako imate Android, definitivno predlažemo da isprobate Shadow Fight 2. Da biste pobijedili u igri trebat ćete naučiti puno poteza. Igra ima dvije akcijske tipke (udarac nogom i udarac rukom), kao i tipke za kretanje. Naučite kombinacije i postat ćete najboljim ninjom svih vremena.

Shadow Fightov dvodimenzionalni stil igre sa siluetama igri daje neuništiv šarm. Igru možete preuzeti ovdje.

Beskonačno trčanje: Crossy Road

Izvor: Društvene mreže / Autor: The Crazy Good

Crossy Road je puno zaraznija igra nego što se čini. U njoj preuzimate ulogu kokoši koja pokušava prijeći cestu - jedan pritisak prstom pomiče je jednu traku naprijed, dok ju potez prstom prema lijevo i desno miče u stranu.

Izbjegavajte automobile na autocesti i doći ćete na sigurnu zelenu površinu. Cilj igre je također biti brz, što znači da je lov na najbolji rezultat pravi izazov. Najbolja stvar oko Crossy Roada je da premda je riječ o repetitivnoj igri, ona nikad ne postane dosadna. Ne vjerujete nam? Isprobajte je besplatno, pa procijenite sami.

Utrke: Asphalt Nitro

Izvor: Društvene mreže / Autor: Gameloft

Unatoč priličnoj veličini ostalih igara iz serije, Asphalt Nitro zauzima samoi 110 MB te radi i na starijim uređajima. Nitro je reducirana verzija popularne utrke Asphalt. Grafika joj nije lijepa kao kod veće braće, no igrivost je i dalje tu. Uđite u vaš virtualni automobil, natječite se i pokušajte ga nadograditi. Igra nudi 125 razina s postupno povećavajućim izazovom, što je prilično puno.

Na Play Storeu postoji velik broj dobrih trkaćih igara, no većini njih treba internetska konekcija. Asphalt Nitro savršeno ispunja uvjete za igru koja ne treba internet i koju možete igrati dugo.