HP OSVJEŽIO PONUDU

U Hrvatsku stižu novi Envy, SlateBook, Elite 800...

13.06.2013 u 16:01

Bionic
Reading

Po svom običaju Hewlett-Packard predstavio je gomilu raznovrsnih uređaja koji bi se trebali pojaviti na domaćem tržištu. Pa da vidimo što je u ponudi

Među predstavljenim uređajima pažnju nam je privukao SlateBook x2, dva-u-jednom odvojivo Android PC računalo pogonjeno mobilnim procesorom NVIDIA Tegra 4.

Zahvaljujući dizajnu magnetnih šarki i sustavu s dvije baterije - jednoj u bazi i jednoj u tabletu - možete se tijekom korištenja prebacivati s prijenosnika na tablet i obrnuto, čak i kada ste na putu.

Dolazi s operativnim sustavom Android Jelly Bean 4.2, s olakšanim pristupom uslugama Now, tražilici, Gmailu, YouTubeu, Driveu i Hangouts.

Zaslon osjetljiv na dodir je visoke razlučivosti i dijagonale 25,65 cm (10,1 inča). Ima do 32 GB memorije eMMCe i sustav DTS Sound+.

Cijena nije objavljena, ali ne očekujte puno ispod tri tisuće kuna, a vjerojatno i više.

Redizajnirani modeli Envy 15 i 17 imaju metalno kućište sa zaobljenim rubovima u crnoj i srebrnoj boji, s crvenim detaljima. Ovisno o modelu, pogone ih Intelovi procesori i5 ili i7.

Imaju tipkovnicu Radiance s pozadinskim osvjetljenjem, karakterističnim po tome što svaka tipka ima pojedinačnu LED diodu za svaku tipku, kao i senzor za blizinu koji pojačava osvjetljenje kad otkrije da se približavate prijenosnom računalu i deaktivira ga nakon što odete.

Opremljeni su sa šest zvučnika i subwooferom te sustavom Beats Audio, s analognim aluminijskim tunerom za ugađanje zvuka.

Opcionalno, moguće je uzeti modele s grafičkim procesorima Intel Quad Core ili AMD Mobility Radeon, kao i bežičnu tehnologiju tri puta tri. Mogu imati zaslone Radiance Full HD Infinity, dijagonala 15,6 i 17,3 inča (39,6 i 43,9 centimetara).

Uz podršku za HDMI i portove uobičajene veličine za vanjske uređaje, s njima možete povezati do tri vanjska uređaja. Envy 17 također nudi opciju s podrškom za SSD disk mSATA od 128 gigabajta i do dva tvrda diska od 1 terabajta.

Baterija na Envy 15 može trajati do devet sati, dok na sedamnaestici može i do 9,5 sati, u idealnim uvjetima.

Oba su računala opremljena tehnologijom CoolSense, koja automatski mijenja performanse i postavke unutarnjeg ventilatora kako bi bila znatno hladnija, kao i Image Pad za preciznu navigaciju višestrukim dodirom.

Wireless Audio pretvara prijenosno ili stolno računalo u kućni audiosustav - možete streamati nekomprimirani audiosadržaj na do četiri vanjska uređaja ili izravno na bilo koji KleerNet uređaj, a tu je i mogućnost gledanja sadržaja u 3D-u.

Hardverski ključ veličine palca može se priključiti na bilo koje računalo, a mali prijemnik se priključuje na zastarjele zvučnike kroz svoja dva analogna ili dva digitalna porta.

Dolaze s ugrađenim antivirusnim softverom Norton Internet Security s licencom na godinu dana, kao i Microsoftovim Officeom 2013. .

Koštat će 7.499 kuna. Wireless Audio košta dodatnih 649 kuna. Sve navedene cijene su s PDV-om.

Uz prijenosnike, HP nudi bežičnog crnog miša Touch Mouse X7000, opremljenog kapacitivnim gumbom za listanje koji je osjetljiv na dodir i sa šest prilagodljivih gumba, uključujući gumb kojim se jednim dodirom stavljaju datoteke na Facebook.

Miš ostaje bežično povezan i na udaljenosti do devet metara, a vijek trajanja baterije je do devet mjeseci. Košta 279 kuna.

Za male i srednje tvrtke stiže serija od četiri modela prijenosnih računala ProBook 400 i serija 200.

Dostupna u tri veličine ravnog zaslona (44, 40 i 33,8 cm) i opremljena nizom Intelovih i AMD-ovih procesora, nova serija do 36 posto tanja i 18 posto lakša od prijenosnih računala prethodne generacije. Kućišta su sive boje s aluminijskim naglascima. U sebi imaju diskove SSD i opcije povezivosti koje uključuju 4G WWAN te sigurnosno rješenje Client Security. Podržavaju Skype.

Serija 200 u ponudi je sa zaslonom dijagonale 39,6 cm i nizom bežičnih mogućnosti. Također su pogonjene Intelovim i AMD-ovim procesorima. Priključkom HDMI možete ih povezati s većim zaslonima visoke rezolucije. Imaju ugrađene zvučnike Altec Lansing.

ProBook i 200 bi se na našem tržištu trebali naći tijekom srpnja. ProBook 400 bi trebao koštati od 2.999 kuna, a 200 od 2.499 kuna pa naviše, ovisno o konfiguraciji.

Među predstavljenim pisačima izdvajamo sve-u-jednom Officejet 7610, koji pruža mogućnost skeniranja, kopiranja i faksiranja, ali i bežičnog povezivanja.

Ispisuje dokumente u boji različitih veličina – od 7,6 puta 12,7 do 33 puta 48 cm. Po ISO standardu brzina ispisa crno bijelih dokumenata je do 15 stranica u minuti, a u boji do šest stranica u minuti.  Skeniranje formata A3+ (297 puta 432 mm) je hardverske razlučivosti 1.200 puta 1.200 dpi, a optičke do 1.200 dpi.

Komunikaciju s uređajem pojednostavljuje zaslon osjetljiv na dodir u boji veličine 6,70 cm. Zaslon također omogućuje pristup dokumentima u digitalnom obliku, njihovu pohranu, ispis i drugo. Za povezivost i umrežavanje zaduženi su port za USB 2.0, Ethernet, bežična veza 802.11b/g/n, USB host port te RJ-11 priključak za telefaks. Bežičnim priključivanjem pisača uredskoj mreži omogućuje se pristup cijeloj radnoj skupini.

Podržava i ispis dokumenata s pametnog telefona ili tablet računala, čak i ako niste u uredu. Nudi mogućnost automatskog dvostranog ispisa, kao i elektroničko pregledavanje i pohranjivanje telefaks poruka, a tu je i opcija programiranog isključivanja.

Također je kod nas dostupan od srpnja, po preporučenoj cijeni od 2.019 kuna.

Poslovnjacima će vjerojatno biti zanimljiva i nova računala iz serije Elite 800, koja su opremljena četvrtom generacijom Intelovih procesora Core, Windowsima 7 ili 8, kao i opcionalnim mogućnostima u proširivanju konfiguracija i SSD diskovima.

EliteOne 800 G1 ima kapacitativni zaslon dijagonale 23 inča (58,4 cm), opremljen postoljem podesivim po visini i nagibu te vodoravnom ili okomitom orijentacijom. Uređaj je moguće spojiti sa četiri dodatna zaslona.

Ugrađene su tehnologija DTS Studio Sound i web kamera visoke razlučivosti. Moći ćete, kažu, brzo puniti uređaje putem USB-a, kao i dijeliti internetsku vezu s do pet dodatnih uređaja uz pomoć programa Wireless Hotspot, koji dolazi uz računalo. Opremljen je i tehnologijom za prijenos podataka na male udaljenosti (NFC).

Kućišta su dostupna u nekoliko varijanti, koja se razlikuju veličinom i mogućnostima proširivanja konfiguracija.

Preporučena cijena bit će od devet tisuća kuna naviše (ovisno o konfiguraciji).