ZAJEDNO SMO JAČI

Trebate lovu za projekt? HT dijeli 540 tisuća kuna

05.06.2013 u 18:20

Bionic
Reading

Nakon što je sedam godina bio internog karaktera, natječaj 'Zajedno smo jači' od ove je godine otvoren za sve zainteresirane koji traže potporu za projekte od posebnog društvenog značaja

Putem inicijative Zajedno smo jači tijekom dosadašnjih sedam godina Hrvatski Telekom je podržao ostvarenje 211 humanitarnih projekata.

Ukupna vrijednost potpore je više od šest i pol milijuna kuna projektima iz područja obrazovanja djece i mladih, zdravstva, brige o starijima i nemoćnima, humanitarnog djelovanja i ekologije.

Do ove godine projekt je bio internog karaktera - zaposlenici HT Grupe prijavljivali su projekte iz svojih lokalnih zajednica. Ove se godine natječaj prvi put otvara javnosti s ciljem prikupljanja što većeg broja kvalitetnih projekata.

Fundus donacija za 2013. godinu je 540 tisuća kuna namijenjenih potpori udrugama i ustanovama za ostvarenje inicijativa od važnosti za lokalne zajednice.

Natječaj ima tri kategorije. U svakoj se dodjeljuje ukupan iznos od 180 tisuća kuna.

Kategorije ovogodišnjeg natječaja su:

Vrhunske mogućnosti komunikacije u privatnom životu i radu - uključuje projekte koji se odnose na primjenu suvremenih tehnologija u životu i radu

Integracija u digitalno društvo i društvo znanja - odnosi se na projekte koji pridonose unapređenju kvalitete života te omogućavaju inkluziju i jednake mogućnosti za sve

Stvaranje društva sa sniženim emisijama stakleničkih plinova - odnosi se na ekološke projekte koji pridonose zaštiti okoliša.

Stručno povjerenstvo, čiji su članovi predstavnici HT-a i etablirane nevladine organizacije, odabrat će inicijalnih 36 projekata, koji potom ocjenjuju svi zaposleni u HT-u.

Nakon što zaposlenici glasovanjem odaberu 18 favorita, oni će javnosti biti predstavljeni na službenoj internetskoj stranici projekta Zajedno smo jači te na stranici natječaja na Facebooku, gdje će svi korisnici Facebooka kao i svi s pristupom internetu imati priliku svojim glasovima podržati najbolje projekte.

Sve zainteresirane udruge i ustanove svoje projekte mogu prijaviti do nedjelje, 30. lipnja 2013. Putem weba će javnost moći glasovati od 2. do 31. kolovoza 2013.

Rezultati natječaja bit će objavljeni u ponedjeljak, 2. rujna