WEBFESTIVAL 2013

Traži se najbolji sadržaj na domaćem webu

09.05.2013 u 17:53

Bionic
Reading

Ove godine tema Webfestivala su mobilne web stranice namijenjene mobilnim korisnicima koji svakodnevno pretražuju mobilni internet u potrazi za informacijama na brz i jednostavan način

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet pokrenula je novo, četrnaesto po redu nagradno natjecanje autora web sadržaja Webfestival 2013, kojemu je cilj promovirati kvalitetne web sadržaje, kao i pružiti priliku autorima koji objavljuju sadržaje na webu da prezentiraju svoja postignuća.

Svake godine natjecanje Webfestival se bavi jednom od aktualnih tema u svijetu informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Ove godine tema Webfestivala su mobilne web stranice namijenjene mobilnim korisnicima koji svakodnevno pretražuju mobilni internet u potrazi za informacijama na brz i jednostavan način.

Cilj ovogodišnjeg natjecanja je potaknuti autore (developere) da prilagode web stranice mobilnim uređajima te na taj način odgovore na potrebe modernih mobilnih korisnika te istaknuti nagrađene mobilne web stranice kao primjere dobre prakse.

Prijave na natjecanje su otvorene, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem prijavnice do 30. rujna 2013. godine, kada će ocjenjivački sud započeti s ocjenjivanjem pristiglih prijava.

Webfestival će biti održan kao posebno događanje CARNetove korisničke konferencije CUC 2013, koja će ove godine biti održana u Zagrebu od 20. do 22. prosinca 2013. u hotelu Antunović, a u okviru koje će biti dodijeljene nagrade pobjednicima natjecanja.