KONCEPT

Toyota Kikai je jedan krajnje neobičan automobil

21.11.2015 u 10:52

Bionic
Reading

Toyota je odlučila eksperimentirati s dizajnom i kreirala koncept Kikai, automobil koji ide kontra svijeta autonomnih futurističkih komada s hrpom skrivenih dijelova. Kikai djeluje kao krajnje nepraktičan 'buggy' automobil, no svejedno je osvojio srca mnogih još od premijere na Tokyo Motor Showu

Kikai sve dijelove vozila osim putničkog prostora ostavlja otvorenima i dostupnima - što vrijedi i za motor smješten straga. Kikai, što prevedeno s japanskog znači 'stroj', svojevrsna je posveta inženjerstvu i osnovnim principima mehanike, ali i majstorstvu izrade, jednostavnosti i pokretu.

'Dok većina vozila krije svoje iznutrice ispod pokrova, ovaj koncept nas ohrabruje da se divimo složenoj ljepoti mehaničkih dijelova svih automobila. Zapravo, podsjeća nas na privlačnost koju ima nešto opipljivo i fizičko u digitalnom dobu', navodi Toyota.

Naravno, ovaj koncept za razliku od drugih neće nikad ugledati svjetlo dana, no zgodno je za znati da se proizvođači ovakvim igrama rado sjete i nekih minulih vremena: