BITTORRENT TORQUE

Torrenti stižu u web preglednike

  • Autor: I.C.
  • Zadnja izmjena 09.07.2012 14:18
  • Objavljeno 09.07.2012 u 11:42
bittorrent torque

bittorrent torque

Izvor: Promo fotografije / Autor: BitTorrent

Krajem prošlog tjedna programerski tim zaslužan za originalni BitTorrent klijent izdao je alfa verziju BitTorrent Torque, JavaScript sučelja koje će omogućiti web programerima integraciju torrenta u web preglednik

BitTorrent je predstavljen prije nešto više od desetak godina i u tom je vremenskom periodu tehnologija na kojoj se zasniva ostala praktički nepromijenjena. U tom je razdoblju stekao stotine milijuna vjernih korisnika i postao jedan od najpopularnijih servisa za dijeljenje datoteka. Pojavilo se i mnoštvo aplikacija za sve glavne operativne sisteme koje su koristile protokol BitTorrent, a uglavnom su za svoj rad tražile instalaciju na korisnikovom računalu.

Krajem prošlog tjedna programerski tim zaslužan za originalni BitTorrent klijent izdao je alfa verziju BitTorrent Torque, JavaScript sučelja koje će omogućiti web programerima integraciju torrenta u web preglednik. JavaScript sučelje će, koristeći tehnologiju torrent prijenosa podataka, olakšati izradu moćnih aplikacija u samim web preglednicima, koje će bez potrebe za instalacijom posebnih programa omogućiti veću funkcionalnost i jednostavnost korištenja za krajnjeg korisnika.

Tim je također pokrenuo stranice s primjerima korištenja te tehnologije pod nazivom TorqueLabs. Za programere su trenutno dostupna dva primjera: Paddle Over omogućuje drag and drop prijenos podataka te nudi alate za integraciju i dijeljenje podataka na društvenim mrežama, a OneClick služi za pretvaranje klasičnog torrent downloada u web preglednički download.

BitTorrent Torque je u početnoj fazi razvoja i daleko je od savršenstva, ali se u narednim mjesecima može očekivati ubrzani napredak te izlazak novih zanimljivih aplikacija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi