DRUŠTVENE MREŽE

Tko gleda video? TikTok testira opciju uz pomoć koje ćete to i saznati

17.06.2022 u 11:56

Bionic
Reading

Popularna video platforma isprobava dodatak koji će pružiti bolji uvid u pratitelje te možda pomoći pri povećavanju publike

TikTok isprobava novu značajku pomoću koje korisnici mogu provjeriti tko je od njihovih pratitelja pogledao njihove videe. S druge strane, ljudi koje vi slijedite moći će vidjeti da ste pregledali njihove objave.

TikTokov glasnogovornik je TechCrunchu rekao da nova značajka nije dostupna svima, što znači da je riječ o ograničenom testiranju na nekolicini korisnika.

Značajku je prvi uočio konzultant za društvene medije Matt Navarra koji je i objavio nekoliko slika ekrana. Na njima se vidi da TikTok značajku zove 'provijest pregleda objava' ili 'post view history'. Također se vidi da se značajku uvijek može isključiti putem opcije u postavkama te da će informacije o objavi biti dostupne sedam dana nakon objave.

'Stalno nastojimo pronaći nove načine donošenja vrijednosti zajednici te obogaćivanju iskustva TikToka, kaže glasnogovornik društvene mreže.

Kao i što je slučaj sa ostalim testnim značajkama, nije sto posto sigurno hoće li društvena mreža povijest pregleda objava uvesti svim korisnicima te nadograditi trenutno dostupnu opciju pomoću koje se može provjeriti tko je pregledao vaš profil.