NOVA NAGRADA

Tko će postati prvi Digital Shaper godine?

02.11.2017 u 14:28

Bionic
Reading

Krajem studenog po prvi put dodijeljuje se nagrada osobi koja je tijekom godinu dana najviše utjecala na preobrazbu Hrvatske u digitalno društvo

Tijekom konferencije Digital Shapers, koja će u četvrtak 30. studenoga biti održana u Zagrebu, bit će također dodijeljena i nagrada Digital Shaper godine. Riječ je o nagradi za pojedinca koji je svojim radom dao doprinos digitalizaciji i promjeni Hrvatske. 

Digitalizacija i sve reforme koje ona donosi četvrta je industrijska revolucija koja je od presudne važnosti za ukupni ubrzani razvoj ekonomije. 

Podaci pokazuju da digitalna ekonomija raste sedam puta brže od ostatka ekonomije. Procjenjuje se da će do 2020. godine Europska unija imati četiri milijuna novih radnih mjesta upravo u digitalnoj ekonomiji. 

Za razvoj Hrvatske zato je od presudne važnosti koju će ulogu preuzeti u ukupnoj digitalizaciji te je zbog toga rad pojedinaca koji se već godinama za to ustrajno bore neizmjerno važan, naveli su organizatori.

U pripremi predavanja, radionice...

Dobitnicu ili dobitnika će odabrati žiri u kojem će biti Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma (ujedno i predsjednik žirija), Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska, Maruška Vizek, ravnateljica Ekonomskog instituta, Mladen Fruk, partner McKinsey & Company i Nikola Vrdoljak, direktor agencije 404.

Uz dodjelu nagrade konferencija koju organizira RTL ponudit će niz predavanja i panela u dvije dvorane Kaptol Boutique Cinema.  U Zagreb će doći brojni stručnjaci koji će kroz predavanja i panele pokazati uspješne projekte iz područja digitalne transformacije. 

U pripremi su i radionice o konkretnim rješenjima koje kompanije mogu primijeniti u svakodnevnom poslovanju i pokrenuti bržu digitalizaciju unutar svojih organizacija.

Tako će biti riječi o tome kako ustrojiti digitalni odjel unutar kompanije, kako automatizirati marketing i kako napraviti globalnu kompaniju u Hrvatskoj. 

RTL će, najavljuju organizatori, platformu Digital Shapers provoditi tijekom cijele godine. Pratit će se napredak i priče digital shapera, promovirati njihove projekte, pratiti dobre prakse iz drugih zemalja, a u planu je i razvijanje indeksa digitalne transformacije. 

Više: Digital Shapers