ANDROID

T-Mobile Pulse stigao u Hrvatsku

10.11.2009 u 14:43

Bionic
Reading

T-Mobile Pulse je prvi pametni telefon baziran na operativnom sustavu Android u ponudi hrvatskog T-Mobilea, a uskoro se očekuje i poznati T-Mobile G2

Operativni sustav Android garantira integraciju raznih Googleovih servisa s telefonom, a pomoću brze T-Mobileove mreže pristup elektronskoj pošti i internetskoj komunikaciji je trenutan. Jedan od najpopularnijih Googleovih servisa, Gmail, već je predinstaliran na uređaje.

T-Mobile Pulse proizveden je u partnerstvu s Huaweijem, a pokreće ga verzija 1.5 OS-a Android. Uređaj odlikuje crno i glatko kromirano kućište debljine 13,5 mm, ima kameru razlučivosti 3,2 megapiksela s automatskim izoštravanjem i puni HVGA zaslon od 3,5 inča koji je osjetljiv na dodir. Prijenos podataka ide preko HSDPA i HSUPA protokola, a telefon je opremljen i Bluetoothom, Wi-Fijem, GPS-om i akcelerometrom. Memorija mu se proširuje SD karticama, baterija može izdržati do 3,5 sata razgovora te do 300 sati u mirovanju, a korisnici će u paketu dobiti i SD karticu od 2 GB dodatne memorije.

Cijena samog uređaja iznosi 2.098 kuna, no uz potpisivanje ugovora s T-Mobileom može se nabaviti puno povoljnije. Primjerice, u tarifnom paketu Flex Team 700 cijena mu je 98 kuna.

Uz Hrvatsku, T-Mobile Pulse bit će dostupan na još samo sedam tržišta Europe: njemačkom, britanskom, nizozemskom, crnogorskom, makedonskom, češkom i mađarskom.