RAČUNALNA SIGURNOST

Symantec se sprema za internet stvari

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 27.08.2015 08:15
  • Objavljeno 27.08.2015 u 08:15
lozinka šifra računalna sigurnost

lozinka šifra računalna sigurnost

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

U analitičkoj kući Gartner očekuju kako će broj IoT uređaja premašiti 25 milijardi do 2020. godine. U Symantecu su pripremili sigurnosna rješenja za niz mogućnosti primjene

Symantec rješenja za IoT nudi u sklopu svoje šire strategije objedinjene sigurnosti.

Ovakav pristup sigurnosti uključuje razvoj rješenja za autorizaciju, sigurnost uređaja, analitiku i upravljanje kojima se sprječava da automobili, medicinski uređaji, sustavi za industrijsko upravljanje i mnogobrojni korisnički uređaji ne budu hakirani i sigurnosno ugroženi, da ih se ne prati i da ih se ne može elektronički 'oteti'.

Među tim rješenjima su i ova:

Embedded Critical Systems Protection - štiti IoT uređaje tako što onemogućava da softver koji uređaj koristi bude napadnut zlouporabom novopronađenih sigurnosnih propusta (tzv. zero day) te da na takav način bude kompromitiran. Uz već postojeće ugovore o suradnji s automobilskim sektorom i sektorom industrije, Symantec je potpisao sporazum o suradnji s Wincorom, vodećim proizvođačem IT rješenja za banke i maloprodajni sektor.


Sigurnosni certifikati za IoT uređaje - Symantec surađuje s nizom najvećih proizvođača čipova u svijetu te partnerima koji izrađuju kriptografske biblioteke, uključujući i Texas Instruments i wolfSSL, kako bi sigurnosni mehanizmi bili ugrađeni na razini hardvera. Ova partnerstva kombiniraju Symantecovu ulogu kao autoriteta za certifikate s partnerskim postojećim rješenjima za platformu IoT uređaja.

Certifikati za potpisivanje koda i sigurni servisi za aplikacije - kako bi osigurali da kod koji se izvršava na IoT uređajima bude autoriziran i siguran, Symantec nudi certifikate za potpisivanje koda te web servis za potpisivanje niza različitih formata koda koji je prilagođen za IoT uređaje, pri čemu je ovaj web servis zasnovan kao rješenje u računalnom oblaku.

Symantec ima u planu i nove tehnologije, poput IoT portala putem kojega će se moći upravljati svim aspektima IoT sigurnosti kroz jedinstveno sučelje te sigurnosne analitike kroz koju će se proaktivno otkrivati anomalije koje mogu značiti da je došlo do skrivenih sigurnosnih upada u mreže IoT uređaja.

Symantec je nedavno objavio partnerstvo s Frost Data Capitalom, putem kojeg će pomoći startup tvrtkama u fazi inkubacije da na raspolaganju imaju dovoljna sredstva, resurse i ekspertizu.

Frost Data Capital donosi u inkubator iskustvo svojih vrhunskih poduzetnika, provjerenu metodologiju inovacija te ekspertizu u big data području, analizi velikih količina podataka, IoT području, te industrijskim i medicinskim primjenama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!