KAD MOGU i DRUGI...

Swatch radi vlastiti operativni sustav za pametne ručne satove

20.03.2017 u 08:06

Bionic
Reading

Ideja o jednoj ili dvije jedinstvene platforme za pametne ručne satove gotova je. Niz proizvođača odlučio je prestati koristiti Googleov Android Wear te se posvetiti vlastitim rješenjima. Izuzetak nije ni Swatch, koji će već dogodine otkriti švicarski operativni sustav za satove

Swatch Group razvija vlastiti operativni sustav za pametne ručne satove, i to zbog toga što traže manju i fleksibilniju alternativu dominantnim rješenjima na tržištu, izvještava Reuters. 

Ovaj najveći proizvođač satova na svijetu je inicijalno bio skeptičan za tržište pametnih ručnih satova koje pogone Android Wear, Tizen i WatchOS za spajanje na internet. Do sada je ovaj div otkrio tek nekoliko ograničenih rješenja iz vlastitih radionica pod brandovima Tissot i Swatch. 

Najveći problem u Swatchu kod konkurencije vide ograničenost s obzirom na trajanje baterije i privatnost. Do konca 2018. stoga će predstaviti vlastitu platformu, koja će pružati 'apsolutnu zaštitu podataka uz ultra nisku potrošnju baterije'. K tome navode i kako njihovi uređaji neće tražiti stalne nadogradnje. 

Analitičari nisu toliko optimistični. Smatraju da, iako Swatch može razviti vlastitu platformu, postoji problem privlačenja developera za popularne aplikacije. Međutim, što ako u Swatchu takav pristup (s aplikacijama na ručnom satu) ne vide posebno bitnim s obzirom na pristup maloj potrošnji?

Više: Reuters