NAZAD NA FARMU

Super zabavna simulacija Stardew Valley konačno stiže i na mobitele

10.10.2018 u 13:22

Bionic
Reading

Autor Concerned Ape ponosno je predstavio najnoviju verziju predivne retro simulacije koju smo do nedavno mogli igrati samo na konzolama i PC-ju

Mobilni gejming uzima sve veći zamah, čemu svjedoči i dolazak još jednog hita na Android i iOS. Stardew Valley, igra u koju smo ulupali više vremena nego što ikome želimo priznati konačno će, prema autoru Concerned Apeu, stići i na mobilne uređaje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Concerned Ape

Mobilna farma

Sve značajke izvorne igre, uključujući ispravljene bugove i nedavno izdanu nadogradnju za igru u više igrača, bit će dostupne od početka i za njih nećete morati platiti niti kune. Sama igra će, u drugu ruku, koštati 7.99 dolara, što možda zvuči kao puno za mobilnu igru, no vjerujte nam - Stardew Valley vrijedi puno više od toga.

DIGITALNA ZABAVA

Popisali smo naše najdraže domaće videoigre svih vremena

Pogledaj galeriju

Iskreno gledajući, mobilne platforme su najbolja podloga za popularnu simulaciju života u malom gradu. Ovome možemo posvjedočiti dijelom i iz osobnog iskustva, s obzirom da nam je igranje igre na Switchu bilo daleko elegantnije od igranja na PC-ju ili 'većim' konzolama. Drugim riječima, svrbe nas prsti od same pomisli da ćemo jednu od naših omiljenih igara moći igrati i na mobitelu.

Novi početak ili?

Ako ste Stardew Valley igrali na...pa...svemu osim na Switchu, vaše spremljene pozicije moći ćete prebaciti na smartfon te si skratiti muku izgradnje farme od samog početka (makar je i taj aspekt igre nakon pauze od godinu ili dvije prilično ostvariv i više nego zabavan).

U svakom slučaju, datum izlaska za iPhone i iPad je 24. listopada, dok će se vlasnici Androida malo morati strpiti. Također, ako do danas niste pročitali našu recenziju Stardew Valleyja, svesrdno vam predlažemo da to učinite klikom na ovaj link.