Career Speed Dating

Studirate i tražite posao? Požurite na FER gdje vas čekaju poslodavci kojima trebate baš vi

13.12.2018 u 10:25

Bionic
Reading

Svaki student ima osam minuta da se predstavi u najboljem svjetlu nakon čega slijedi međusobno ocjenjivanje

Danas je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu započelo treće izdanje najpopularnijeg spoja između poslodavaca i studenata Career Speed Dating. Ovaj događaj zajednički organiziraju Centar karijera FER-a i studentska udruga eSTUDENT, a ideja je povezati studente FER-a i ostalih srodnih fakulteta i veleučilišta s budućim poslodavcima.

Čak 85 posto studenata dobilo ponudu za posao

Na Career Speed Datingu studenti iz prve ruke mogu vidjeti kako izgleda razgovor za posao, dobiti izravne smjernice na čemu bi morali poraditi i kako će se najbolje prezentirati budućem poslodavcu te kako napisati dobar životopis. Ovo je odlična prilika za probiti led u ugodnom okruženju za studente kojima je ovo prvi susret s poslodavcem. S druge strane, poslodavci izravno upoznaju nove kolegice i kolege i ostvaruju vlastitu prepoznatljivost kod studenata što im olakšava pronalazak savršenih budućih praktikanata i zaposlenika.

Koliko je Career Speed Dating uspješan projekt govori i činjenica da čak 85 posto studenata dobilo ponudu za posao ili praksu nakon obavljenog razgovora. Svaki student ima osam minuta da se predstavi u najboljem svjetlu nakon čega slijedi međusobno ocjenjivanje. Nakon svakog razgovora poslodavci ocjenjuju studente, ali i studenti ocjenjuju poslodavce u svrhu obostranog unapređivanja.

'Za Career Speed Dating nisam se pripremao ništa više osim što sam malo pročitao o poduzećima s kojima sam imao dogovoren razgovor. Nakon razgovora dobio sam poziv na daljnji razgovor, a ono što mi je na kraju najviše značilo je vidjeti i čuti što se u praksi stvarno traži i cijeni', kaže student Lukas Šestić.

Automatika i robotika u prvom planu

Da Career Speed Dating ide u korak s vremenom i trendovima potvrđuje i činjenica da se s obzirom na potražnju na tržištu, mijenjaju i zanimanja za tvrtke koje sudjeluju. Tako su ove godine, nad poduzećima koja se bave mobilnim aplikacijama prevagnula ona koja se bave automatikom, robotikom i ugradbenim računalnim sustavima.

'Ove godine brojimo rekordan broj prijava i studenata i poduzeća što pokazuje na važnost ranog povezivanja studenata i njihovih budućih poslodavaca. Drago nam je da se Career Speed Dating pokazao kao učinkovit i atraktivan način za pronalaženje praksi i poslova, odnosno novih zaposlenika', istaknula je Iva Gospodnetić, voditeljica ureda Centra karijera FER-a.

Dugačak popis poslodavaca

Na ovogodišnjem Career Speed Datingu sudjeluju: Danieli Systec, Gideon Brothers, Hrvatska elektroprivreda, Končar - Mjerni transformatori, RASCO, Vertiv, Atos IT Solutions and Services, HashCode, Memgraph, Microblink, Axilis, Croteam, A1 Hrvatska, COMBIS, Ericsson Nikola Tesla, Sedam IT, Tele2, CS Computer Systems, Croatia osiguranje, Financijska agencija - Fina, INFIGO IS, INsig2, Poslovna inteligencija, Zagrebačka banka, Altpro, Byte Lab Grupa, GlobalLogic, Greyp Bikes, LOGICDATA Mechatronics, Rimac Automobili, Ekobit, AVL-AST, dSPACE engineering, KING ICT, 2e Systems, SysKit, Bornfight, Five, Infinum, SofaScore, Trikoder, Undabot.