SREDINOM SVIBNJA

Studenti, pripremite životopise: Facebook i Microsoft dolaze na JobFair 2019.

29.04.2019 u 13:06

Bionic
Reading

Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu četrnaestu godinu zaredom postaje domaćin sajma poslova

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća na sajmu 'JobFair'. Cilj sajma je upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s potencijalnim poslodavcima.

Otvorenje četrnaestog sajma studentskih poslova bit će održano dan ranije, 14. svibnja, projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners te razgovorom s redateljima Hansom Blockom i Moritzom Riesewieckom.

ZA PRAVE ŠMEKERE

Tražite nešto drugačije? Ovo su najzanimljiviji smartfoni s fizičkim tipkovnicama

Pogledaj galeriju

Hrvatska tehnološka poduzeća poput Infobipa, Rimac Automobila, Nanobita, Photomatha i Microblinka na zagrebačkom će Fakultetu elektrotehnike i računarstva tražiti studentske talente, a njima će se pridružiti i predstavnici Facebooka, Microsofta, Palantira i Infineona.

Osim s predstavnicima ICT i automobilske industrije studenti će imati priliku razgovarati i s liderima bankarskog i telekomunikacijskog sektora, predstavnicima za razvoj mobilnih i web aplikacija, predstavnicima industrije video igara, kao i s vodećim predstavnicima iz područja elektronike i industrijske automatizacije.

Dobro su došli i studenti humanističkih fakulteta

Ponuda poslova i praksi usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, no i ove će godine studenti društveno-humanističkih usmjerenja moći pohraniti životopis u bazu 'Job Faira' i predstaviti se poduzećima. Pohranjivanjem radnog iskustva svaka će osoba putem e-pošte dobiti jedinstveni QR kod - posjetnicu za predstavljanje poduzećima, dok će poslodavci nakon sajma jednostavnije pronaći osobe čiji su QR kod skenirali.

Devet predstavnika hrvatskih poduzeća održat će radionice na temu tehnologije i razvoja proizvoda, dok će dvadeset i tri stručnjaka studente održati predavanja na kojima će predstaviti projekte svojih poduzeća. Posjetitelji će na kraju prvog dana sajma u klubu KSET imati priliku razgovarati i predstavnicima poduzeća u opuštenijoj atmosferi. Uz razgovor će biti održan i kviz na kojem će sudjelovati timovi sastavljeni od poslodavaca i studenata.

Sajam poslova 'Job Fair' organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike.