SMARTFONI

Što je to zrakoplovni režim rada mobitela i što on zapravo radi?

07.05.2019 u 07:03

Bionic
Reading

Ako imate Android ili iPhone koji je kupljen unutar zadnjih sedam-osam godina, velike su šanse da ste se susreli s posebnim 'zrakoplovnim' načinom rada. Evo što on radi i koja je njegova namjena

Jeste li ikad čuli interferenciju nakon što ste smartfon stavili opasno blizu zvučniku? Ovo je moguće izbjeći ako se Android ili iPhone nalaze u posebnom načinu rada zajedničkog imena zrakoplovni režim rada.

Apple iPhone XS Izvor: Apple / Autor: Apple

Točno ime načina rada na vašem uređaju, naravno, ovisi o hiru proizvođača istog, tako da se on možda zove Airplane Mode ili Flight Mode, no ne brinite - imali vi Samsunga, Huaweija ili NOA, ova funkcija je uvijek ista - ona sprečava gore navedenu interferenciju.

Zrakoplovni mod rada ne zavisi o Wifiju niti Blueatoothu

Prema najnovijim istraživanjima, scenarij u kojem smartfon može teško utjecati na rad letala je, nezavisno o frekvenciji rada uređaja zrakoplova, vrlo neizvjesan. Premda zrakoplovne kompanije i dalje ostaju čvrsto uvjerene da je ugašeni smartfon najbolji smartfon, došla je dobra vijest u vidu omogućavanja Wi-Fija ili Bluetootha.

  • +8
Samsung Galaxy S10+ Unboxing i slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

U slučaju aktivacije iste, komunikacija s tornjevima za mobilni signal i dalje je isključena, što odobrava velika većina zrakoplovnih kompanija.

Korisni mod

Airplane mode je koristan za više stvari od leta avionom. Za početak, on vam omogućava radijsku tišinu - slobodu od svih napornih notifikacija koje bi vam mogle zasmetati pri složenom zadatku u uredu ili slaganju kule od karata kod kuće. Ako želite tišinu, samo aktivirajte Flight Mode i problem je riješen - samo nemojte zaboraviti uključiti ga kasnije inače nećete moći dobijati pozive.

Pošto ovaj način rada gasi velik broj funkcija koje inače nemilosrdno ispijaju bateriju, Flight Mode je dobio neočekivanu ulogu spasitelja uređaja koji je na samom izmaku snage - održavajući ga na životu taman dovoljno da korisnik stigne kući i spoji ga na punjač.

mladi i genijalni

Pogledajte koliko su godina imali osnivači najvećih internetskih kompanija kad su pokretali svoje poslove

Pogledaj galeriju