KAKVI LIKOVI

Što Dropbox planira s najvećim poslovnim prostorom ikad?

15.10.2017 u 08:19

Bionic
Reading

Softverska kompanija Dropbox najpozatija je kao svjetski lider u polju dijeljenja podataka i pohrane na cloudu. Posao im očigledno ide toliko dobro da su upravo zakupili jedan od najvećih poslovnih prostora u San Franciscu

Dropbox je upravo zakupio masivni ured površine 68 tisuća kvadratnih metara u kvartu Mission Bay u San Franciscu. Ovaj ugovor ujedno je najveći ured ikad zakupljen u čitavoj povijesti San Francisca.

Riječ je o The Exchangeu, ogromnom kompleksu od četiri zgrade vrijednom 570 milijuna dolara. Iza cijelog projekta nalazi se korporacija Kilroy Reality.

Pored uredskog prostora ovo ogromno zdanje imat će i prostor s trgovinama površine 1300 kvadratnih metara koji će se prodati drugim kompanijama. 

Izvor: Društvene mreže / Autor: Kilroy Reality

Dropboxov zakup trajat će petnaest godina, a počinje 2018.

Kompanija, začudo, nije spominjala koliko će novca potrošiti za nove urede. 'Zbilja se radujemo partnerstvu s Kilroyjem koje će nam omogućiti da stvorimo novi dom za naš brzorastući tim' rekao je Drew Houston, šef Dropboxa. 'The Exchange je prostor koji će biti svojevrsni odazir naše kreativne kulture te koji će nas inspirirati da nastavimo graditi izvrsne proizvode za sve naše klijente'.

Novi bolji i veći

Trenutni ured Dropboxa u kojeg je kompanija uselila 2016. nalazi se u kvartu South Beach u San Franciscu - oko 25 minuta hoda od nove zgrade.

Među ostalim ima i kip pande izrađenog iz kroma i visokog 2,5 metra vrijedan oko 100.000 dolara. Kip simbolizira transofrmaciju Dropboxa u ozbiljnu kompaniju koja gleda prema profitu.

Predstavnik Dropboxa nije htio odgovoriti na pitanje hoće li panda ići u novi ured.