NOVOSTI S CES-A

Stižu prvi Intelovi pametni telefoni

11.01.2012 u 12:15

Bionic
Reading

Intelovi čipovi uskoro će se naći u novim modelima mobitela koje proizvode Lenovo i Motorola

Lenovo će K800, koji će pogoniti procesor Atom, prvo predstaviti na kineskom tržištu u drugom tromjesečju ove godine, dok se Motorola nada ishođenju dozvola tijekom ljeta, što će omogućiti lansiranje na europskom i sjevernoameričkom tržištu.

Direktor Motorole Sanjay Jha rekao je da će višegodišnji ugovor donijeti toj tvrtki najbolje od Intelovih proizvoda za mobitele i tablete.

Najveći svjetski proizvođač čipova time će ući na tržište kojim trenutno dominira britanska tvrtka Arm, piše The Telegraph. U Intelu se nadaju da će brzorastuće tržište mobitela nadopuniti njihovu ponudu novih laptopa i drugih uređaja.

Suradnja s Lenovom je tek početak, rekao je na CES-u Intelov izvršni direktor Paul Ottelini, ujedno najavivši referentni dizajn te tvrtke za mobitele i tablete.

Naglasak će biti na produljenom trajanju baterije, zadržavanju standarda kao što su kamere do 16 megapiksela te brzo surfanje mrežom i učitavanje grafike. Novi uređaji moći će koristiti postojeći softver.

Ottelini je također predstavio novi Dellov laptop XPS 13 te demonstrirao ultraprijenosnik sa zaslonom osjetljivim na dodir koji se može preobraziti iz tableta u laptop i obrnuto.

Pogledajte hands on video o pametnom telefonu Lenovo K 800: