NOVI STATUS ZA ZNALCE

Stižu promjene u grupe na Facebooku, jeste li primijetili 'stručnjake'?

14.07.2021 u 12:33

Bionic
Reading

Stručnjaci su članovi grupe koji, kako bi pružili informacije drugim posjetiteljima, na nekoliko načina mogu pružiti odgovore vezane uz temu kojom se grupa bavi

Facebook uvodi novi način isticanja 'pouzdanih' informacija unutar grupa. Platforma je počela uvoditi novu oznaku 'expert' ili 'stručnjak' članovima grupa koji se jako dobro poznaju u temu kojom se grupa bavi.

Uvođenjem ove promjene administratori grupa će moći nekog člana označiti kao 'stručnjaka' - ako prihvate, dobit će oznaku pored imena koja podsjeća na one koju imaju moderatori i administratori.

Sama činjenica da ste postali 'stručnjak' ne znači da ste dobili nove ovlasti ili bolju vidljivost unutar grupe. Facebook samo želi istaknuti članove grupe koji mogu pružiti pouzadnu informaciju o temama kojima se grupa bavi. Kompanija također radi na novoj značajki koja će adminima omogućiti proaktivno pronalaženje stručnjaka za svoje grupe, objašnjava Engadget.

Sam svoj stručnjak

Test koji je trenutno vezan uz fitnes i gejming pojedincima omogućava da se proglase stručnjacima u nekom određenom polju. Administratori će pomoću tih oznaka moći pronaći stručnake koji već nisu dio neke druge rupe i zamoliti ih da im se pridruže.

Premda samoprozvani stručnjaci možda ne zvuče kao dobra ideja na mreži koja tako i onako ima velikih problema sa širenjem svih vrsta teorija zavjere, Facebook ovaj potez očigledno smatra manevrom koji će broj dezinformacija u konačnici - smanjiti.