KRAJ JEDNE ERE

Stižu posljednje plazme Kuro

25.03.2009 u 10:30

Bionic
Reading

Posljednjih godina Pioneerova serija plazmi pod nazivom Kuro suvereno vlada vrhom ponude televizora, no plazmama su, općenito, dani odbrojeni. U travnju ćemo tako vidjeti posljednjih nekoliko modela s imenom Kuro

Istina je: Pioneerove plazme Kuro još uvijek imaju bolji prikaz crne boje od bilo kojeg LCD televizora. Ipak, to ih neće spasiti od propasti. LCD tehnologija dostigla je plazme u većini elemenata i proizvođači su se jednostavno morali odlučiti za jednu tehnologiju zbog smanjenja troškova. Obzirom da i LCD-ovima i plazmama prijeti OLED, netko je tu morao otići, a ispalo je da su to plazme.

Pioneer je već najavio da prestaje proizvoditi plazme Kuro, a sada znamo da će se u travnju 2009. pojaviti zadnja četiri modela, sve skupa 3000 primjeraka. Televizori  o kojima je riječ su 50-inčni modeli KRP-500A i KRP-500M, kojih će biti proizvedeno 2500, te dva 60-inčna modela koje će Pioneer proizvesti u svega 500 primjeraka, Kuro KRP-600A i KRP-600M.

Ukoliko baš morate imati plazmu Kuro, ovo vam je posljednja prilika, ako se koji od novih modela uopće i pojavi izvan Japana.