kolika je gužva?

Stižu novosti u Google Maps: Pogledajte na što će upozoravati

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 19.10.2020 09:51
  • Objavljeno 19.10.2020 u 09:51
tportal

Izvor: Wikimedia Commons / Autor: Pexels

Google u popularnu aplikaciju za snalaženje ubacuje i preporuku lokacija temeljenu na broju prisutnih ljudi

Google je na Keywordu objavio da će u popularni Google Maps ubaciti nekoliko novih značajki. Cilj najnovijeg dodatka je osigurati sigurnost korisnika pri posjećivanju različitih lokala. Konkretno - Google će upozoriti ako je na nekom mjestu puno ljudi i to bez potrebe za klikom na lokaciju. Nova promjena bit će dostupna na stolnim računalima, Androidima i iOS-u.

Google je također objavio da će tijekom idućih mjeseci povećati pokrivenost spomenute usluge na pet puta veće područje nego u lipnju ove godine. Dobit ćemo mjesta poput plaža, parkova, dućana, benzinskih crpki i ljekarni. Google će također u pretragu ubaciti informacije o zdravstveo-sigurnosnim uvjetima kod određenog lokala ili ustanove. Primjera radi, vidjet ćete ako lokal traži nošenje maski, ako ima pult od pleksiglasa i tako dalje.

Konačno, Google će unaprijediti Live View, pruživši korisnicima mogućnost korištenja proširene stvarnosti kako bi saznali više o restoranu i dućanu.

Primjerice, moći ćete usmjeriti telefon preme lokalu i vidjeti je li otvoren, kolika je gužva, koliko ima zvjezdica i koje su njegove sigurnosne mjere za prevenciju širenja zaraze, prenosi MakeUseOf.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!