htc exodus

Stiže prvi svjetski blockchain smartfon, evo što znamo o njemu

11.07.2018 u 15:10

Bionic
Reading

Tajvanski proizvođač namjerava tijekom trećeg tromjesečja ove godine omogućiti rani pristup modelu pametnog telefona Exodus

Prva najava modela HTC Exodus stigla je u svibnju ove godine. O samom uređaju i dalje se ne zna puno, tek da bi to trebao biti pametni telefon u kojem ćemo moći bez straha držati svoje digitalne ključeve za blockchain i podatke.

Zasad je naglasak na digitalnom novčaniku (tzv. cold storage) i, čini se, igrama. HTC je, naime, sklopio partnerstvo s tvrtkom Animoca i bit će ekskluzivni distributer njene NFT igre CryptoKitties. Distribucija neće čekati Exodus već će krenuti s modelom HTC U12 Plus.

'Partnerstvo s Cryptokitties je početak nezamjenjive, kolekcionarske trgovine i kriptogamerskih aplikacija. HTC nastoji uspostaviti opće tržište blockchain dobara. Pozivamo sve developere i programere da distribuiraju svoje blockchain igre, kolekcionarske i NFT koncepte kroz naš kanal. Vjerujemo da dolazi do ogromnog pomaka u paradigmi, koji vraća važnost vlasništvu i vrijednosti sadržaja ', rekao je Phil Chen, HTC-ov direktor za kriptovalute.

Partnerstvo je sklopljeno i s tvrtkom Bitmark, projektom kriptotemeljenog digitalnog vlasništva.

Nagađa se kako bi Exodus mogao sadržavati hardver s podrškom za kriptovalute (bitkokin, ethereum, mreže Dfinity i Lightning, s vremenom i ostale), decentralizirane aplikacije i sučelje DApps. Planiraju razviti nativnu blockchain mrežu kako bi udvostručili i utrostručili broj čvorišta za ethereum i bitkoin. S vremenom bi trebao moći poslužiti i za rudarenje kriptovaluta.

HTC Exodus trebao bi odmah biti dostupan globalno, po cijeni koja bi se mogla kretati oko tisuću američkih dolara.

  • +6
Kako pronaći izgubljeni mobitel Izvor: tportal.hr / Autor: Hrvatski telekom

HTC-u poslovanje u zadnje vrijeme ne ide dobro. Tijekom prva tri mjeseca prošle godine isporučili su dva milijuna pametnih telefona. u istom razdoblju ove tek kojih 630 tisuća. Prema podacima analitičke tvrtke IDC. prodaja je tijekom lipnja pala za 68 posto. Nedavno su otpustili 1.500 zaposleniihi ne bi li smanjili troškove.

Nije najbolje vrijeme ni za blockchain. Nakon strmoglavog uspona cijene kriptovaluta su u padu, a bitkoin se sve češće povezuje s cjenovnim manipulacijama.