ZA ŠIRU PUBLIKU

Stiže nova platforma za učenje programiranja

12.02.2024 u 10:08

Bionic
Reading

CodeSignal Learn nudi stotine tečajeva, u rasponu od uvoda u programiranje do vodiča o određenim jezicima, analitiku podataka i strojnog učenja, a u planu su i netehnološki sadržaji

Tvrtka CodeSignal, koju financijski podržavaju Index Ventures i Menlo Ventures, pokreće platformu za učenje CodeSignal Learn.

Nova platforma, usmjerena na publiku koja želi naučiti tehničke predmete, također ima robota pogonjenog umjetnom inteligencijom nazvanog Cosmo.

Nudi stotine tečajeva, u rasponu od uvoda u programiranje do vodiča o određenim jezicima, analitiku podataka i strojnog učenja. Također, u planu je uvođenje i sadržaja koji nemaju izravne veze s tehnologijom, poput vještina upravljanja.

Kako CodeSignal Learn funkcionira?

Zasad se možete upisati na listu čekanja. Jednom kada uđete, Cosmo će vas pitati što želite naučiti i koja je vaša razina vještina. Temeljem odgovora izradit će tečaj za vas.

Platforma ima dvije razine i gamificirani put do unovčavanja. Na besplatno dostupnoj razini možete sami proći kroz lekcije. Ali, čim postavite pitanje Cosmu ili ga zamolite za pomoć u procjeni vašeg koda, izgubit ćete jednu energetsku traku.

Besplatni korisnici dobivaju pet energetskih traka s punjenjem trake svaka četiri sata, kao u računalnim igrama. Ako se ne želite time zamarati, možete platiti 24,99 američkih dolara mjesečno i postaviti koliko god pitanja želite.

Poduka je dostupna putem teksta, prezentacija ili video zapisa s prezentacijom. Naglasak je na praktičnom učenju, tako da tečajevi obično imaju 90 posto sadržaja koji traži rad s integriranim razvojnim okruženjem (IDE).

Izvor: Društvene mreže / Autor: CodeSignal

Zašto CodeSignal razvija platformu za učenje?

Tvrtka je osnovana 2014. godine kao platforma za kodiranje Codefight. No, s vremenom su fokus prebacili na tehničku procjenu. Posluju kao CodeSignal od 2018. godine. S platformom za učenje žele doći do šire publike i povećati broj korisnika.

Više tvrtki se natječe na tržištu tehničkih procjena i izgradnje vještina. LinkedIn, primjerice, ima module za učenje i procjenu. Prošle godine pokrenuli su pomoćnika za učenje temeljenog na umjetnoj inteligenciji. Pluralsight, trenutno najveći konkurent CodeSignalu, također ima proizvod za procjenu.

U segmentu obrazovanja online postoji tona konkurenata kao što su Coursera i Udemy, Guild i Articulate...

U CodeSignalu očekuju kako će platforma za učenje ostvariti 50 posto prihoda tvrtke u dvije godine. Tvrtka također pokreće CodeSignal za timove i beta testiranje poduzeća, koji će velikim organizacijama ponuditi prilagođeniju verziju.

U investicijskoj seriji C 2021. godine prikupili su 50 milijuna dolara. Iako nisu još profitabilni, ne žele ići u novu rundu ulaganja. Dosad su ukupno prikupili 87,5 milijuna dolara. Zapošljavaju 200 ljudi, gotovo tri puta više nego 2021. godine, piše Tech Crunch.