NOVI MOBITEL S WINDOWSIMA

Stiže najjeftinija Lumia dosad

05.12.2012 u 12:23

Bionic
Reading

Nokia Lumia 620 predstavljena je na konferenciji LeWeb u Parizu. Na europsko tržište stiže u prvom tromjesečju iduće godine

Zaslon je tipa TFT, dijagonale 3,8 inča (9,6 centimetara), rezolucije 800x480 piksela. Vrti se na operativnom sustavu Windows Phone 8, koji uključuje korištenje Microsoft Officea, sedam gigabajta prostora na SkyDriveu te pretraživanje interneta pomoću Internet Explorera 10.

Pogoni je dvojezgreni Qualcommov procesor Snapdragon S4 Plus, radnog takta 1 GHz. Ima 500 MB RAM-a i osam gigabajta memorije za pohranu, što je moguće proširiti do 64 GB uz pomoć microSD kartice. Baterija je kapaciteta 1.300 mAh.

Ima podršku za NFC pa ju je moguće spojiti dodacima poput prijenosnog bežičnog zvučnika JBL PlayUP, ali i koristiti za bežično dijeljenje i primanje sadržaja koristeći tu tehnologiju. Dolazi s predugrađenom aplikacijom Wallet, pa možete njome i plaćati na prodajnim mjestima koja imaju blagajne s tehnologijom NFC.

Što se povezivanja tiče, uz NFC na raspolaganju su još Wi-Fi, 3G i Bluetooth 3G.

Bit će dostupna u širokoj paleti boja (limeta zelena, narančasta, magenta, žuta, bijela i crna - dostupnost će ovisiti o pojedinim tržištima) i izmjenjivih maski.

Glavna, stražnja kamera ima pet megapiksela i može snimati video rezolucije 720p. Sprijeda je VGA fotoaparat. Nokia Lumia 620 može se pohvaliti istim ekskluzivnim Nokijinim lećama poput onih u Lumijama 920 i 820.

Pomoću leće Cinemagraph moći ćete 'transformirati' fotografije u kratke animacije, dok opcija Smart Shoot sklapa više snimljenih fotografija zaredom da bi uklonila nedostatke, pa čak i neželjene objekte.

Uz Lumiju 620 dobit ćete jednostavan navigacijski paket koji uključuje Nokia Karte, Nokia Vožnja i Nokia Prijevoz, kao i ekskluzivnu aplikaciju Nokia Gradska leća.

Gradska leća je aplikacija za uvećanu stvarnost (augmented reality). Kad usmjerite kameru prema ulici i zgradama, prikazuje informacije o restoranima, trgovinama i hotelima na površini tih objekata prikazanih na zaslonu telefona.

Bez poreza i dodatnih davanja, cijena ovog uređaja trebala bi iznositi 190 eura - dakle minimalno 1500 kuna, bez PDV-a.

Prodaja bi trebala početi u siječnju u Aziji, a ubrzo će početi u Europi, na Srednjem istoku i šire.

Kako izgleda? Pogledajte kratki promotivni video: