OSVJEŽENJE SUČELJA

Stiglo značajnije zatezanje bora za Google Maps

07.11.2014 u 16:31

Bionic
Reading

Googleov 'Material Design' osim u najsvježijoj inačici Android platforme polako se širi i na sve ostale elemente i usluge koje pruža ovaj IT div. Na red je stigao očekivani redizajn Google Maps servisa, no osim te šminke stigle su i neke druge mogućnosti za korisnike

Šarene boje i tzv. 'flat' sučelje uz hrpu animacija sada stižu i na Google Maps aplikacije za Android i iOS platforme, a kompanija izmjenu u korisničkom iskustvu najavljuje ne samo kao dobrodošlu, već i kao promjenu koja svojim dizajnom unosi 'jeku stvarnog svijeta'.

To se posebno odnosi na eye-candy dijelove, koji sjenama i slojevima u sklopu 'Material Design' filozofije korisnicima omogućuju intuitivan pregled i upravljanje sadržajem.

Van dizajna, stižu i neke nove funkcije, od kojih je OpenTable rezervacija za restorane ograničena samo za SAD. Ljubitelji prijevoza uslugama Ubera moći će vidjeti kada točno stiže njihov prijevoz i koliko će koštati isti do određenog odredišta.

Naravno, i ta opcija će biti moguća samo u nekim mjestima, ne globalno. Kako novi Google Maps izgleda moguće je vidjeti na naslovnoj ilustraciji, a više informacija i slika je dostupno na službenom Google Maps blogu