WEB PAKET

Stigla Opera 10 Beta 1

04.06.2009 u 11:25

Bionic
Reading

Norveška kompanija Opera Software već se godinama trudi sustići svoje konkurente na tržištu, no usprkos dobrim karakteristikama svog softverskog rješenja, to joj nikako ne polazi za rukom. Najnovija inačica Opere, predstavljena u 10 Beta 1, mogla bi kompaniji donijeti pokoji postotak više

Najnovija Opera korisnicima nudi poboljšani cijeli paket web aplikacija u jednome – klasični preglednik web sadržaja, aplikaciju e-pošte, RSS klijent te aplikaciju za skidanje torrent datoteka.

Osim toga, Opera je doživjela i kozmetičke promjene, tako da je standardni izgled preglednika rekli bismo moderniziran. Prema najavama iz tabora Opere, sučelje će u konačnoj verziji biti još ljepše.

Od standardnih dodataka na koje su korisnici već navikli unutar preglednika nalazi se poznata Speed Dial opcija koja je sada povećana na maksimalnih 25 stranica u prikazu, a izgled joj je moguće maksimalno personalizirati. Dodatno je poboljšan i način rada Opera Turbo koji će od velike pomoći biti korisnicima sa sporijim vezama.

Operu 10 Beta 1 možete preuzeti s adrese www.opera.com/browser/download