NOVA NADOGRADNJA

Stigao je iOS 17.1: Evo koje nove značajke dobiva vaš iPhone

26.10.2023 u 13:36

Bionic
Reading

Najnovija verzija operativnog sustava donosi poboljšani AirDrop, novitete za korisnike Apple Musica te još nekoliko prilagodbi za Photo Shuffle pri zaključanom ekranu

Apple je objavio novo ažuriranje za iPhone. iOS 17.1. dostupan je za sve korisnike te donosi poboljšanja AirDropa, više mogućnosti upravljanja za StandBy, nove značajke za Apple Music i daljnje prilagodbe za Photo Shuffle na zaključanom zaslonu. Uz sve ovo, naravno, dolaze i ispravci brojnih bugova.

Ažuriranje za iOS 17.1 dostupno je sada za sve novije iPhone uređaje (2018. i noviji), a možete ga preuzeti tako da odete na Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera.

Najznačajniji dodatak koji dobivamo uz iOS 17.1 nadograđeni je AirDrop koji će omogućiti nastavak prijenosa sadržaja putem interneta čak i ako napustite domet AirDropa, što bi trebalo pomoći u smanjenju glavobolje uzrokovane neuspjelim prijenosom.

Nadogradnja isto donosi neke nove značajke za Apple Music, dajući korisnicima opciju da dodaju pjesme, albume i popise za reprodukciju u svoje Favorite te da ih prikažu u svojoj knjižnici. Apple Music također dobiva nove kolekcije naslovnica koje mijenjaju boje i prijedloge pjesama na dnu popisa za reprodukciju. Ove značajke također dolaze u Apple Music na Macu s upravo izašlim ažuriranjem za macOS Sonoma 14.1.

Uz iOS 17.1, Apple je također dodao podršku za tipku Home za pristup opremi Matter, riješio problem s uparivanjem s Apple Watchom koji je uzrokovao poništavanje korisničke postavke privatnosti Significant Location i riješio probleme s odzivom tipkovnice.

Apple je danas objavio iOS 17.1 zajedno sa sustavom za satove watchOS 10.1 koji donosi gestu Double Tap.