MAC NA VIDIKU?

Apple najavio novi događaj 'Scary Fast': Evo što nas čeka

25.10.2023 u 15:31

Bionic
Reading

Kompanija za 30. listopada sprema nekoliko iznenađenja, a sve glasine nalažu da je riječ o novim Mac računalima

Apple priprema događaj predstavljanja proizvoda 30. listopada u 20:00 po lokalnom vremenu (2 ujutro 31. listopada za nas).

Tvrtka je počela slati pozivnice za uključenje u događaj pod nazivom 'Scary Fast' na Apple.com i YouTubeu u ponedjeljak navečer, nakon glasina da se Apple sprema otkriti ažuriranja za Mac liniju proizvoda.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apple

Appleova stranica za događaj prikazuje animaciju Appleova loga koji se transformira u ikonu Finder, što dodatno sugerira da su nova Mac računala na putu.

Ranije ovog tjedna, Bloombergov Mark Gurman izvijestio je da Apple možda planira 'lansiranje proizvoda usmjerenih na Mac'.

Do sada glasine sugeriraju da bi Apple mogao predstaviti osvježeni 24-inčni iMac, kao i novi MacBook Pro. Kako izvještava Gurman, Appleove zalihe 14- i 16-inčnih MacBook Pro i iMaca počele su se sušiti, što bi moglo značiti da bismo uskoro mogli vidjeti nove modele.

Prethodne su glasine nagovijestile da bi nova računala mogla uključivati Appleov M3 čip za još brže performanse. To povećanje brzine moglo bi biti ono što Apple nagovještava svojim nazivom događaja 'Scary Fast'. Dok Apple obično otkriva nove iPade u listopadu, Appleov analitičar Ming-Chi Kuo sugerira da možda nećemo vidjeti nikakva ažuriranja do sljedeće godine.

Apple je upravo održao svoj posljednji 'Wonderlust' događaj u rujnu, kada je otkrio novu liniju iPhonea 15. Tvrtka je prošlog tjedna predstavila i jeftiniju USB-C-kompatibilnu verziju Apple Pencila.

Uz Appleov sljedeći događaj za manje od tjedan dana, nećemo morati predugo čekati da vidimo kakva iznenađenja kompanija planira, piše Verge.