jeste li znali?

Steve Jobs uopće nije znao da će Apple stvoriti pametni sat

12.05.2018 u 21:36

Bionic
Reading

Ususret izlasku Apple Watcha 4, glavni dizajner Jony Ive otkrio je veliko iznenađenje - pokojni osnivač tvrtke nije imao pojma o ideji pametnog sata

U razgovoru za časopis Hodinkee, glavni dizajner u Appleu, Jony Ive, otkrio je neka iznenađenja o razvoju Appleovog sata koji je pokrenuo revoluciju u svojoj grani, uključujući i činjenicu da nikada nije razgovarao s pokojnim Steveom Jobsom o tome kako će izgledati.

Ive kaže da nije razgovarao s Jobsom o satovima, a kamoli o pametnim satovima. Također se ne sjeća koji je sat Jobs nosio.

'Prva rasprava održana je početkom 2012. godine, nekoliko mjeseci nakon što je Steve preminuo', rekao je Ive.

'To je dovelo do toga da uzmemo vremena, pauziramo s mislima o tome gdje smo htjeli ići, kojom putanjom smo išli kao tvrtka i što nas je motiviralo. Također, da razmislimo o doprinosu našim korisnicima.

'I mislim, nesumnjivo, da je Apple od 1970-ih učinio nerazumljivu i nedostupnu tehnologiju lako razumljivom i dostupnom', dodao je.

Ive je otkrio kako je tvrtka razgovarala sa stručnjacima za obične satove, dok su radili na prvoj generaciji Apple Watcha, kako bi shvatili ono što on nazivaju 'fizičkom prirodom' zanata.

  • +18
Veliki lideri moćnog Applea: Tim Cook i Steve Jobs Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Apple je namjeravao koristiti sat kako bi tehnologija bila 'osobnija i pristupačnija'. Čini se da je to nešto što je tvrtka uspjela učiniti spajanjem moderne tehnologije s uređajem koji nudi mnogo funkcionalnosti.

Svaka generacija Apple Watcha stavlja veći fokus na zdravlje i fitness, ali Ive tvrdi da je to već bio važan dio originalne vizije.

'U početku smo se značajno fokusirali na razvijanje hardvera i softvera kako bismo stvorili temelje za sve zdravstvene sposobnosti uređaja', rekao je Ive.

'Jedna od primarnih aplikacija duboko ugrađenih u prvi sat bila je pratiti, komunicirati i potaknuti korisnike na tri važna područja: kretanje, vježbanje i stajanje'.

Ive nije podijelio nikakve detalje o najnovijoj generaciji satova, već je govorio o uređaju općenito, pa nije bilo nikakvih naznaka Appleovom četvrtom satu.

Jučer smo vidjeli patent za kružni Apple Watch, tako da možda tvrtka promijeni dizajn uređaja u budućnosti, no čini se da Apple Watch 4 to neće doživjeti, piše

PRIZOR IZ VISINE

Masivni Apple Campus je dovršen! Stižu prvi stanovnici

Pogledaj galeriju